({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Person utklädd till clown på Halloween.

Fotograf: Stefan Karlberg

Halloween – Så firar du högtiden i Västsverige

Bus eller godis? För dig som vill fira Halloween så finns det massor av busiga och roliga aktiviteter att välja bland i Västsverige. Upptäck en värld av pumpor, gastar och mysrysiga spökvandringar.

 

Halloween på Liseberg

Vågar du ta steget in i Lisebergs skrämmande spökhus? Korthuset, Zombie, Skogen, Vinden och spökhuset 7 är några exempel. Runt om i parken kan du även träffa på zombier och andra rysliga figurer samt spana in tusentals pumpor. Och givetvis finns det fartfyllda karuseller och nervkittlande berg-och dalbanor att åka. Halloween på Liseberg är en riktig familjefavorit!

Fotograf: Stefan Karlberg

Halloweenklättring på hög höjd

Prova på Halloweenklättring med läskiga inslag på någon av Upzones anläggningar på Billingen i Skövde, Skatås i Göteborg eller Borås. Här väntar ett äventyr på 2,5 timmar där du klättrar högt upp i luften.

 

Bygg en spökstad i Lego

Balthazar Science Center i Skövde kan du under höstlovet hjälpa till att bygga om Legostaden till en spökstad. I staden samsas spöken och fladdermöss med massor av monster.

 

Spöktober på Daftö

På Daftö Resort utanför Strömstad kommer till och med den modigaste piraten att darra av skräck under Spöktober. Här väntar spökpyssel, pumpakarvning, läskigheter i Kråkslottet, Spöktåget och mycket mer.

Fotograf: Michael Skärström

Spökbada på Arena Skövde

Det populära upplevelsebadet Arena Skövde fylls under höstlovet med bland annat spöken, skelett, spindlar och en och en annan fladdermus. Vem vill du spökbada med?

 

Halloween på Borås Djurpark

Under Halloween förvandlas Borås Djurpark till en fullkomligt magisk värld fylld av pumpor och roliga aktiviteter. Här kan du dansa i Simbas Halloween-show, spana in Bergatingens boning, lyssna på de skönsjungande älvorna, hitta rätt i halmbalslabyrinten, få en ansiktsmålning och givetvis titta på alla spännande djur i parken.

 

Sjöbuse & Gastparad

Sätt på dig din läskigaste kostym och gå med i Sjöbuse & Gastparaden i Lidköping. Tillsammans tågar ni från torget till Stadsträdgården och vägen dit är kantad av bus och andra läbbigheter. Väl på plats väntar en rockshow med Skräckkabinettet, som bland annat är kända från Sommarlovsmorgon.

 

Halloween på Fästningen

Välkommen att utforska de mörka delarna av Karlsborgs Fästning som vanligtvis är stängda för allmänheten, men just under Halloween-helgen så öppnas de upp. Tänk på att inte delta om du har klaustrofobi, är rädd för spindlar eller mardrömmar.

Fotograf: SMOFA

Halloweencamp med spökskattjakt

Kronocamping i Lidköping kan du uppleva en Halloweencamp med massor av busiga aktiviteter, bland annat en spännande spökskattjakt för alla barn och möjlighet att karva din egen pumpalykta. Bokar du Halloweenpaketet ingår dessutom en goodiebag med spökdekorationer.

 

Creepy Science på Universeum

När Halloween närmar sig blir Universeum i Göteborg läskigare än någonsin. Här kan du tillverka härligt klibbigt slajm, bli expert på vampyrfladdermöss, se en experimentshow med flytande kväve, klappa kackerlackor och mjölmaskar, pyssla med spindelnät och mycket mer.

Besök Sveriges första hemsökta museum

Spökjägarna Laxton Ghost har gjort succé med sina poddar och inspelade spökjakter, eller ”paranormala utredningar” som de själva kallar det. I Borås kan du besöka Sveriges första hemsökta museum och spana in hundratals påstått hemsökta föremål.

 

Hitta fler höstlovsaktiviteter i Västsverige