({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Botaniska Trädgården
Göteborg

Färgsprakande växtliv i parkmiljö

Välkommen att besöka Göteborgs botaniska trädgård. Strosa omkring bland trädgårdens 16 000 växtarter såväl utomhus som i växthusen. Upplev Sveriges största samling av tropiska orkidéer, köttätande växter och det sällsynta påsköträdet.

Fylld av aktiviteter och kultur

I Botaniska Trädgården kan du följa med på visningar av trädgårdens olika delar, utställningar inom botanik och konst, aktiviteter för barn och olika kulturarrangemang. Följ de små stigarna där du passerar färgsprakande blomsterarrangemang som samspelar med trädgårdens blanka dammar och brusande vattenfall. I Perennträdgården, Örtagården och Klippträdgården kan du promenera omkring och uppleva den speciella estetiken. I trädgården kan du även se olika typer av konstverk med naturen som inspiratör.

 

Allt för din trädgård

I Botaniska Trädgårdens butik finns ett stort utbud av botaniska och hortikulturella produkter. Förutom fröer, lökar och växter finner du det mesta du behöver för att vårda och utveckla din trädgård. I hjärtat av trädgården ligger restaurangen AnyDay där du kan njuta av lunch, smörgåsar, kaffe och goda bakverk. 

 

Kontaktinformation

Göteborgs botaniska trädgård

Carl Skottbergs Gata 22A

41319 Göteborg


Telefon: +46 10 473 77 77


E-post: Skicka E-post

Hemsida: botaniska.se