({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Konstrundor i Västsverige

Gå på konstrunda i spännande miljöer

Konstrundan är den perfekta kulturupplevelsen för dig som vill utforska spännande verk och möta passionerade konstnärer. Här har du en guide till årets bästa konstrundor i Göteborg och Västra Götaland.

Konstnatten Mekelsmäss, Falbygden

22-24 september 2023

Välkommen till en av Sveriges största konstrundor och en äkta folkfest! Under Konstnatten Mekelsmäss bjuder konstnärer, hantverkare och matproducenter in till sina ateljéer, verstäder och tillfälliga utställningsplatser i Falköping med omnejd. Det blir konst i alla dess former, lokalproducerad mat och hembakat i mysiga miljöer.

Totalt kan du besöka nästan hundra olika gårdsbutiker, ateljéer, fik och restauranger som lyses upp i höstmörkret av facklor, marschaller och vackra ljusinstallationer. På hemsidan för Konstnatten Mekelsmäss hittar du årets utställarlista och karta till alla platser.

Konstrikets konstrunda

29 september - 1 oktober 2023

Konstriket är en ideell förening som samlar konstnärer i kommunerna Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille. Varje höst öppnar de upp sina ateljéer och utställningslokaler för den årliga konstrundan och allt inleds med en gemensam vernissage.

Konstafton Lidköping

4 november 2023

Konstafton i Lidköping är en årligt återkommande tillställning som genomförs traditionsenligt första lördagen i november. Ateljéer och utställningslokaler i kommunen håller öppet fram till midnatt, plus att det finns en samlingsutställning i Lidköpings konsthall.

No Limit Street Art, Borås

Alltid öppet

Street art har blivit en självklar del av Borås stadsbild tack vare den fantasifulla street art-festivalen No Limit. Året runt kan du promenera runt i staden och njuta av gigantiska muralmålningar och skulpturer, antingen under en guidad tur eller på egen hand med appen Hej Borås.

WSSAT

Alltid öppet

WSSAT, eller West Sweden Street Art Trail, är en interaktiv karta som visar var det går att se street art i bland annat Göteborg, Kungsbacka, Lerum, Borås och Öckerö. Perfekt för dig som vill gå på egen konstrunda bland 14 våningar höga muralmålningar, förvridna skulpturer och dolda pärlor.

Vävda rum, Göteborg

20 maj - 30 september 2023

Är du nyfiken på att uppleva konst med AR-teknik (augmented reality)? Vävda rum är Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst. Med hjälp av en app kan du besöka interaktiva konstverk i det offentliga rummet, en upplevelse utöver det vanliga!

Tips på fler konstevenemang

Kulturhöst i Västsverige

Hösten har länge varit en tid för kulturella evenemang i Västsverige. Här kan du njuta av konstrundor, ljusevenemang, musik, utställningar och street art.