({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Nossan Ljusfestival

    Ljusfestivaler i Västsverige

Låt ljuset lysa upp i höstmörkret

Ljusfestivaler har blivit allt mer populärt världen över. Det är en spännande och hållbar konstform som ofta äger rum när höstmörkret kommer smygande.

Lights in Alingsås - Only one earth

30 september - 6 november

ALINGSÅS. Varje år lockas över 80 000 besökare till Alingsås för att beskåda kreativ ljuskonst på offentliga platser. En enda jord. 7,9 miljarder reflektioner är temat för årets Lights in Alingsås, som blir tjugotredje upplagan. Ett tema som låter var och en tolka det på sitt sätt och som lämnar utrymme för det oväntade. 

 

Borås Bright Art

28 oktober - 15 januari  (Borås stadsrum)
28 oktober - 26 februari  (Konstmuseum)

BORÅS. Borås Konstmuseum satsar på en stor utställning med ljus-och projektionsbaserad konst i museet och ute på stan, med ett 15-tal internationella och svenska ljuskonstnärer.

Utställningen öppnar lagom till höstlovet och erbjuder ett rikt program med ljusvandringar för hela familjen och skapande workshops där deltagarna via olika material får utforska ljusets många olika facetter.

Lista över alla ljusevenemang

Hitta fler evenemang i höst

Hösten har länge varit en tid för kulturella evenemang i Västsverige. Här kan du njuta av konstutställningar, musik, design och teater och mycket mer.