({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Måltid på Bjertorp Slott

    Smaka på Västsverige

Guide till de bästa matupplevelserna i Västsverige

Vi blir fler och fler som gärna reser för matens skull. Som låter fräscha råvaror, lokala specialiteter, passionerade kockar och unika smaker visa vägen till platser och upplevelser runt om i världen. Om du är en av dessa resande matälskare - eller om du bara vill passa på att äta riktigt gott när du reser - ska du hålla utkik efter Smaka på Västsverige.

Mat, inredning och shopping

GUIDE: Ibland hittar man ett sånt där supercharmigt ställe som man bara måste tipsa sina vänner om, men man vet inte hur man ska beskriva stället. Är det en restaurang, en inredningsbutik, en trädgård eller en blomsteraffär? Vi har samlat våra favoriter inom den kategorin i en smakrik guide.

Gullmarsstrand

Kombinera utsökt mat med spa och relax

Vad är bättre än att kombinera en välsmakande middag med en stunds avkoppling på spa/relax?

Tanumstrand

Träningshotell med maten i fokus

Här hittar du tips på hälsosamma hotell där vällagad och hållbar mat alltid står på menyn.

Pelargon

Mysiga boenden med lokalt mathantverk

Här kommer tips på charmiga boenden där det lokala mathantverket står i centrum.

Njut av lokal mat i historiska miljöer

GUIDE: I denna guide har vi handplockat några ställen där du kan njuta av lokalproducerad mat i historiska miljöer runt om i Västsverige. Ta del av smakfulla berättelser från förr på gamla gästgiverier och praktfulla slott.

 

Här hittar du alla matupplevelser geografiskt indelade

Vet du redan nu vart du vill resa och njuta av fantastisk mat? Perfekt! Här nedan har vi listat alla restauranger och caféer inom Smaka på Västsverige fördelade på klassiskt geografiskt vis. 

 

Guide: Gårdsbutiker

Lokala råvaror, lantliga miljöer och kulinariska upplevelser. Vad kan vara bättre än att handla pinfärska råvaror eller härligt förädlade produkter i en gårdsbutik? Här hittar du gårdsbutiker i Västsverige.

Matproducenter

I Västsverige finns gott om unika råvaror och många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt. Hitta lokala produkter från regionen.

Vad är "Smaka på Västsverige"?

Här i Västsverige finns det gott om unika råvaror. Närheten till havet ger oss skaldjur i världsklass, skogarna är fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt. Och självklart finns här restauranger som ser till att du får fantastisk mat.

Smaka på Västsverige är ett nätverk som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser. Det ska vara enkelt för besökaren och konsumenten att hitta ställen som fokuserar på regionens mat och råvaror. Smaka på Västsverige fungerar som en guide till de bästa och mest genuina måltidsupplevelserna i Västsverige. Nätverket innefattar restauranger och caféer som samarbetar nära lokala producenter i Västra Götaland.