({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinna i grön jacka och blont hår står med sin telefon i handen intill ett folierat elskåp som föreställer en spelkaraktär från spelet Battlerite.

Fotograf: Tobias Andersson

Vandra med Skövde Streetmuseum

Lyft blicken och se dig omkring. Runt om i Skövde finns hänförande vacker och intressant konst och kulturhistoriskt värdefulla byggnader i kombination med en modern stad i utveckling.

Vandringarna i gratisappen Skövde Streetmuseum tar dig med på äventyr på olika teman där du kan uppleva staden ur ett perspektiv som du kanske aldrig tänkt på förut. 

 

Hur funkar Skövde Streetmuseum? 

  • Ladda ned appen Skövde Streetmuseum i App Store för iPhone eller Google Play för Android
  • Slå på telefonens GPS
  • Starta appen
  • Välj den vandring du vill gå
  • Utgå från vandringens startpunkt och följ kartan mot nästa plats
  • När du nått nästa plats plingar det till i din telefon och du kan läsa eller lyssna på mer information om platsen du befinner dig på
 


Vandringar i appen:

I HEINEMANS FOTSPÅR | 2019 skulle arkitekten, författaren och konstnären Hans-Erland Heineman ha fyllt 100 år. Hans arkitektur har satt en tydlig prägel på Skövde som stad, och hans mest kända, och enligt honom själv hans mest betydelsefulla, verk är Skövde Kulturhus som invigdes redan 1964. Runt om i Skövde och Skaraborg, ja hela landet, har han ritat allt från hotell, vårdanläggningar, kyrkor, privata villor, bostadsområden till centrumhus. I turen som handlar om Heineman kan du se flera av hans byggnader både i och utanför Skövde.

Bland hans verk i Skövde hittar vi bland annat Billingehus, S:t Lukas Kyrka och äldreboendet Käpplunda Gärde och många fler.

Fotograf: Tobias Andersson

 

SKÖVDE FÖRR OCH NU | Hör du till skaran som tycker att det var bättre förr, eller är du bara nyfiken på historiens vingslag? Då blir vandringen ”Skövde Förr och Nu” en nostalgisk resa tillbaka i Skövdes historia. På vandringen kommer du att få se bilder och höra historier om byggnader som inte längre finns kvar och som minner om en svunnen tid.

Fotograf: Skövde Stadsmuseum

 

KONSTVÄGAR | Det är inte bara byggnaderna och människorna som gör en stad. En viktig del i att skapa en intressant stadsbild är konsten, och den finns överallt omkring oss. Väljer du att följa vandringen ”Konstvägar” kommer du att passera konstverk som Sankta Elin, en skulptur som visar vår stads helgon, Piglets – But a Short Time to Live, de söta griskultingarna i rosa granit, och Get och Bagge, som håller till i Helensparken där det tidigare fanns mindre gårdar med tamboskap.

Fotograf: Skövde Stadsmuseum


KULTURHISTORISKA BYGGNADER
 | I denna vandring får du uppleva ett axplock av de kulturhistoriskt värdefulla byggnaderna som finns i Skövde centrum. Skövde är under ständig utveckling och här kan du både ta del av stugan med rötter i 1700-talet, 1960-talets Kulturhus och mycket mer där emellan.

FRÅN SPELENS VÄRLD | Skövde är ett betydande center för spelindustrin i Sverige med en unik tillväxtmiljö för dataspelsutveckling. För att lyfta den utveckling som sker i staden inom den alltmer växande dataspelsbranschen finns en vandring där du kan ta dig in i dataspelens förtrollade värld. Välj vandringen ”Från spelens värld” för att hitta spännande dataspelskonst från Skövdeproducerade spel. Konsten finns utplacerad på utvalda elskåp i staden.

Fotograf: Tobias Andersson

 

BILLINGENS TROLLSTIG | Utmed Billingetrollets trollstig på Billingens östra sida kan du gå på en quizvandring med hjälp av appen Skövde Streetmuseum. På vägen passerar du genom vacker natur samtidigt som du kan testa dina kunskaper om platåberget och platserna du passerar.

ELINS MYSTERIUM | Tänk om du kunde resa bakåt i tiden och uppleva en del av historien. Du vet, sånt som hör till det förflutna och som vi idag bara hört berättelser om eller läst i en historiebok. Elinmysteriet är det interaktiva AR-spelet (AR = augmented reality) som med glimten i ögat tar dig med på en historisk resa genom Skövde centrum.

 

Du kanske också gillar: