({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Hällekis Trädgårdscafé & Kök

Fotograf: Monika Manowska

Caféer i grönskande miljö

Att slå sig ned med en kopp kaffe och gofika på tallriken i en vacker blomstrande miljö en härlig sommardag, ja det toppar det mesta. Nedan hittar du tips på mysiga trädgårdscaféer kring Skövde.

Cecilias Trädgårdscafé

Mitt i den grönskande idyllen på Billingen, precis intill kyrkan i Berg, ligger Cecilias Trädgårdscafé. Här kan du smaka på allt från lyxig fransk chokladtårta med chokladtryffel, blåbärcheesecake och morotskaka med äkta vanilj till matiga pajer, småkakor och krämiga soppor. Att fika hos Cecilia är som att slå sig ner i mormors trädgård. En varm och god upplevelse, med underbart fika gjort med kärlek.

För aktuella öppettider, kika här >>

Tips! Kombinera besöket med en visit till det vackra Silverfallet bara två kilometer bort.


Lilla fiket

På Rosenlunds handelsträdgård, i ett av växthusen mitt bland alla fina plantor som går att köpa med sig hem hittar du "lilla fiket". Här serverar du dig själv och kan slå dig ned väderskyddat med en kopp kaffe, kaka eller en svalkande glass. Du kan också ta med egen picknickfilt och ta med fikat ut för att sedan sitta ned i grönområdet kring handelsträdgården. 

Klicka dig vidare till Rosenlunds webbplats för aktuella öppettider och mer information >>

Tips! Ett stenkast från Rosenlunds handelsträdgård, också längs väg 26, ligger det fina naturreservatet Garparör.

 

Melldala trädgård

Hos Melldala trädgård, i vackra Vallebygden, hittar du inte bara underbara rosor och en mängd olika trädgårdsväxter här kan du också fika i det lilla växthuset eller slå dig ned i den lilla trädgården som omger glashuset. Här hittar du hembakt paj och svalkande glass som gör gott under varma sommardagar. 

Aktuella öppettider för Melldala trädgård hittar du här >> 

Tips! Tvärs över vägen från Melldala trädgård hittar du sjön Lången som bjuder på härliga bad under sommaren.

 

Berså Trädgårdscafé

Mitt i det vackra böljande landskapet på Gröna Lund i Lerdala ligger Trädgårdscafét Berså. Här finns gott om utrymme för härligt häng, trevliga pratstunder och en god fika. Ett ställe där du kan stanna länge för en lugn stund i hängmattan, ett parti krocket eller en svalkande glass. Stora gräsytor gör detta stället perfekt för dig som fikar med barn som har spring i benen. Här finns massor att leka med utan att störa andra gäster. En riktig pärla till trädgårdscafé som drivs av ideella krafter från Lerdala IF. 

Mer info och aktuella öppettider hittar du här >>