({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Ställplatser för husbil och husvagn

Hitta ställplatser i Västsverige

Upptäck friheten att resa med husbil eller husvagn i Västsverige. Vi har listat vi de bästa ställplatserna i Västsverige. Här hittar du ställplatser inför nästa semester, oavsett om du vill övernatta vid kusten, ute på landsbygden, vid en sjö eller nära Göteborg och andra större städer.

Vanliga frågor och svar om ställplatser

Vad är ställplatser?

En ställplats är ett ställe där husbilar, ibland även husvagnar, kan parkera för att övernatta. På ställplatser finns det ofta tillgång till faciliteter som el, dricksvatten och möjlighet att tömma gråvattnet och latrinen. Vissa platser erbjuder även servicehus med toaletter, duschar och andra bekvämligheter.

 

Hur fungerar ställplatser?

Vid ankomst till ställplatsen behöver du ofta registrera dig och betala en avgift för övernattning. Varje ställplats har sina egna regler kring maxtid för vistelse, tider för tystnad och hantering av avfall. Kolla upp vad som gäller för ställplatsen du besöker.

 

Är ställplatser gratis?

Vad det kostar att stå på ställplatser i Sverige varierar ofta beroende på serviceutbudet, till exempel om det finns tillgång till el eller inte. En vanlig kostnad för att parkera på ställplats är runt 100-300 kr per natt.

 

Vad är skillnaden mellan ställplats och camping?

Den stora skillnaden mellan en camping och en ställplats är framför allt utbudet av service och aktiviteter. Campingar är generellt sett avsedda för att övernatta på under en längre period och har därför tillgång till toalett, dusch, butik, restaurang och aktiviteter i större utsträckning. Ställplatser erbjuder vanligtvis betydligt enklare faciliteter.

 

Hitta fler ställplatser på Husbil.se eller Husbilsplatsguiden.