({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vänga Kvarncafé & Bageri
Fristad/Borås

Kvarncafé med KRAV-märkt fika och fin vandringsled

Strax norr om Borås ligger Vänga Kvarnkafé & Bageri där bröd, bullar och kakor bakas på närodlade råvaror i eget bageri. I natursköna omgivningar kan du både cykla och vandra innan du pausar för en välförtjänt gofika!

Nyrenoverad 1800-talskvarn med café, bageri och museum

Vänga Kvarncafé & Bageri är beläget i en fullt brukbar 1800-talskvarn, endast 20 minuter från textilstaden Borås. Cafét renoverades så sent som 2019 och bageriet är helt nybyggt. Här stannar du för att fika eller köpa med bröd, bullar, bakelser, kakor och matiga surdegsmackor - allt från eget bageri och bakat på närodlade KRAV-märkta sädesslag som malts i kvarnen. I ”Skafferiet” kan du också handla närproducerad rapsolja och flera sorters must och lemonad.

Vänga Kvarncafé ingår i nätverket Smaka på Västsverige. Nätverket samlar restauranger och caféer som i nära samarbete med lokala producenter erbjuder västsvenska matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.

 

Kvarnen hyser också ett bruksmuseum och olika evenemang publiceras löpande på Vänga Kvarncafés sociala medier.

Cykelvänligt naturområde med vandringsled

Flera besökare väljer att cykla till kvarncaféet, och är du sugen på att vandra så ligger naturområdet Vänga Mosse alldeles i närheten. Det är en lätt vandringsled på breda träspänger på upp till 5 kilometer beroende på hur du väljer att gå slingan.

 

  

Kontaktinformation

Vänga Kvarncafé & Bageri

Vänga Kvarn

513 92 Fristad


Telefon: +46 0733904115


E-post: info@vangakvarn.se

Hemsida: vangakvarn.se/