({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Göteborgs skärgård
Göteborg

Skärgårdspärlor utanför Göteborg

Längs med Göteborgs kust breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar. Här finns ett tjugotal öar, alla med sin egen charm. Byt ut bruset i stan och upplev paradiset - härliga stränder, fantastiska naturreservat, skaldjursmiddagar och salta bad.

Pittoreska skärgårdsidyller i norr

Göteborgs skärgård är vacker att besöka året runt. I den norra delen finns de lite större öarna som Hönö, Öckerö och Björkö och hit tar du dig enkelt med bil, buss eller båt direkt från Göteborg. Här finns fullt med mysiga restauranger, butiker, B&B och härliga badmöjligheter. Följ med ut på en fiskeupplevelse till havs eller besök Sveriges mest kända fyrplats Vinga. Öarna är perfekta att upptäcka med cykel och här finns även många fina vandringsmöjligheter.

Fotograf: Jonas Ingman

Salta bad i söder

Från Göteborg kan du också ta dig söderut med spårvagn och vidare med båt ut till de bilfria öarna som Styrsö, Vrångö, Donsö och Brännö. Här tar du dig fram till fots, cykel eller med flakmoped och får chansen att uppleva äkta skärgårdsidyll. Öarna bjuder på vackra utsiktsplatser, en enastående natur och pittoreska gränder. Koppla av bland stillheten, ta ett dopp i det blå och avnjut en ordentlig skaldjursmiddag på en av de många genuina restaurangerna som finns här.

Fotograf: Copyright: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Båtluffa i Bohuslän

Du upplever skärgården på bästa sätt genom att ta dig fram med båt. Tillbringa ett par dagar bland saltstänk, kobbar och skär och övernatta på något av de många hotell, vandrarhem och stugor som finns. Du kan båtluffa på flera olika sätt – över dagen, med familjen, med cykeln, på sommaren eller året om. Du bestämmer själv! Här finns flera olika turförslag och inspirationsrutter att välja bland, i såväl Göteborgs skärgård som i Bohuslän.

Fotograf: Göran Assner

Kontaktinformation

Göteborg & Co

Mässans gata 8

401 20 Göteborg


Telefon: +46 31 368 42 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida