({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Lorensbergsteatern
Göteborg

Vacker teater i närheten av Götaplatsen

På Lorensbergsteatern, ett stenkast från Kungsportsavenyn och Götaplatsen i centrala Göteborg, kan du ta del av såväl kända som mindre kända uppsättningar, ofta med skratt i fokus. Teatern är hemmascen för humorgruppen Galenskaparna och After Shave.

Mycket humor och musik

Gemensamt för repertoaren på Lorensbergsteatern är ledorden svenskt, nyskrivet och roligt, ofta med musikaliska inslag. Teatern drivs av Kulturtuben som också är Galenskaparnas och After Shaves produktionsbolag. Och den välkända humorgruppen har genom sina många succéuppsättningar verkligen satt prägel på den mysiga teatern. Lorensbergsteatern rymmer knappt 800 åskådare, har plats för rullstolar och är utrustad med T-slinga (hörselslinga).

Över hundra år av underhållning

Teaterns premiärföreställning, August Strindbergs ”Ett drömspel”, ägde rum den 27 oktober 1916 och åtföljdes av många uppskattade pjäser, och även internationella gästspel. I mitten av 30-talet gick Lorensbergsteatern in i en ny fas och blev en av landets modernaste biografer. Inte förrän Galenskaparna och After Shave gjorde entré på scenen ett halvt sekel senare blev teatern åter igen en plats för liveunderhållning. Än idag, drygt hundra år efter premiären, sköts mycket av arbetet i kulisserna på samma vis som när teatern byggdes.

Kontaktinformation

Lorensbergsteatern

Karl Gerhards plats 1

41253 Göteborg


Telefon: +46 31 708 62 00


Hemsida: lorensbergsteatern.se/