({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Helene Smedberg Bernstone

Hallå där, Erik Nissen Johansen!

  • Anna-Stina Lindén Ivarsson

Grundare till Stylt Trampoli, ett göteborgsbaserat designkontor som tagit hem fler priser än någon annan vad gäller hotell- och restauranginredningar. Stylt Trampoli har funnits i 25 år och jobbar över hela världen.

Hur skulle du beskriva din och Stylt Trampolis främsta kvalitet som inredare?

– Det handlar om att göra något som är intressant att lyssna och titta på. Vi brukar säga att vi gör manus innan vi gör filmen. Vi är bra på att använda oss av historier i vår konceptutveckling och förstå vilka mekanismer som får folks hjärtan att slå lite snabbare. Vi har alltid en tydlig idé om vad vi vill att hotell- eller restaurangbesökaren ska uppleva.

Hur många hotell- och restauranginteriörer har ni skapat i Västsverige?

– Jag vet inte exakt, förmodligen över femtio. Stora Hotellet i Fjällbacka var det första, där varje rum berättar en egen historia om Kapten Klassens resor på de sju haven. Nu arbetar vi mycket mer internationellt – i Canada, USA, Schweiz, Frankrike, Ryssland… I Sankt Petersburg har vi gjort ett hotell där alla rum berättar olika historier ur Dostojevskijs romaner.

Vilka västsvenska projekt är du mest stolt över?

– Restaurangen Cuckoo´s Nest vid Lindholmen Science Park i Göteborg är väldigt relevant för platsen. Vi ville spegla den kreativa och nytänkande miljön, och dekoren inspirerades av människor som arbetar där. Det är mycket prototyper och designskisser med mera. Sen tycker jag om Joe Farrellis på Avenyn.  Den tickar och går på sitt sjuttonde år. Hur många restaurangkoncept håller så länge?  Stenungsbaden yacht club är också bra. Den röda tråden (inspirerad av tidigare ägaren och hans önskan att segla America´s cup) som vi hjälpte dem att ta fram har hållit genom alla renoveringar. Det är ett starkt och tydligt koncept.

Har du några andra favoritrum i Västsverige som du vill tipsa en besökare om?

– Palmhuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg är fantastiskt. Thorskogs slott i Västerlanda utanför Kungälv är också väldigt fint.  Som restaurang gillar jag Silvis i Göteborg, som serverar palestinsk mat. Ägaren har själv inrett lokalen. 

Andra har också läst: