({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vacker solnedgång överkonsertpubliken på Lilla Björkö

Fotograf: Lilla Björkö

Unika spelplatser i Västsverige

En riktigt bra konsert ska vara en häftig upplevelse - en sinnesvidgande mix av musik, show och spelplatsens unika atmosfär. Gnistan mellan artist och publik tänds och skapar ett livslångt och glädjefyllt minne. Här hittar du ett urval av Västsveriges unika musikplatser.

 

Intima trädgårdskonserter

Lilla Björkö, Lugnås

Lilla Björkös mysiga trädgårdspub serverar äkta mat, genomtänkta törstsläckare och unika musikupplevelser i det lilla formatet. Spelplatsen är Svanbergas gamla tågstation och här uppträder några av landets mest populära artister. För krögarparet är klimatsmart ett ledord och känslan är både intim och exklusiv - helt utan kônstigheter!

Läs mer och boka

 

15-årsjubileum för fästningsfånge Kleist

Carlstens fästning, Marstrand

Marstrands kulturhistoriska pärla Carlstens fästning började byggas av kung Karl X år 1658 för att försvara den svenska flottan. Fästningen kallades för ”Kronan” och här sattes brottslingar ända fram till 1854.
Artisten Stefan Anderssons succéföreställning ”Marstrandsfånge No 90 Kleist” handlar om de fångar och soldater som var inkvarterade bakom murarna under 1600–1800-talet. I år firar No 90 Kleist 15-årsjubileum!

Läs mer och boka

 

Konsertkvällar med hemlagad mat

Hermans lada, Dalum

Hermans lada är en unik musikscen i Dalum utanför Ulricehamn som lockar till fullsatta hus med landets mest populära artister. Hemlagad mat och gårdsbutik samt designade textilprodukter från egna varumärket Ancher Design. Njut av musik, mat och design som känns!

Läs mer och boka

 

Bohusläns legendariska musikhotell

Slussens pensionat, Orust

På legendariska musikhotellet Slussens Pensionat är musiken lika nära som din bordsgranne. Tommy Körberg, Miriam Bryant och Ebbot är ett axplock ur den svenska artisteliten som prenumererar på Slussens scen. Boka bord till konserten, ett paket med mat och övernattning - och välkomnas av värdparet Vibs och Biggles! 

Läs mer och boka

 

Intima konserter i lantlig herrgårdsmiljö

Jordhammars Herrgård, Ödsmål

I naturasköna Ödsmål strax norr om Stenungsund kan du njuta av Jordhammars Herrgårds intima konserter med kända svenska artister. God mat i den vackra matsalen eller på den mysiga verandan sätter guldkant på vistelsen. Övernattar gör ni i något av herrgårdens nio rum i olika storlekar; tvåbädds-, trebädds- och familjerum. Platserna bokas tidigt...

Läs mer och boka

 

Dalslands unika kulturmecka

Not Quite, Fengersfors

 
Mitt i den dalsländska urskogen ligger det unika Not Quite - ett spännande nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare inramat av konsthallar, galleri, butik, kafé och ett bistro. Här arrangeras konstutställningar, guidningar, kurser, workshops - samt konserter och festivaler!

Läs mer och boka

 

Ett stenbrott för ljuva toner

Stallebrottet, Malmön

I ett gammalt stenbrott på Bohusläns saltstänkta pärla Malmön ligger den helt unika spelplatsen Stallebrottet! Här upplever du historiens vingslag från början av förra seklet samtidigt som din konsert- eller teaterupplevelse förstärks av de dramatiska scenerierna. Måste upplevas på plats!

Läs mer och boka

 

Festlig allsång vid Göta Kanal

Karlsborgs fästning, Karlsborg

Njut av allsång vid Göta kanal med den imponerande Karlsborgs fästning som tronande backdrop - kan det bli häftigare? På scenen står flera av våra mest kända musikprofiler såsom Magnus Calsson, Nanne Grönvall och Anders Bagge. Allsångskvällarna leds av Maja Mellring med Karlsborgs storband samt Stina Wessman och Jenny Olander med band. Som entré gäller "Allsångshäftet" för 100 kronor.

Läs mer och boka

 

Sveriges enda Rockabilly-musikal

Forsviks Bruk, Karlsborg

Sveriges enda ”Rockabilly- och glass-musikal” har urpremiär på Smofa, Forsviks Bruksteater strax utanför Karlsborg. Förundras över glasskreatören Harry Klings smakfulla värld till tonerna av 50-talets rock’n’roll-musik fullpackad med komedi, dans, akrobatik - och glass!

Läs mer och boka

 

Allt inom musik

Konserter och festivaler i Västsverige hittar du här. Från stora arenor i Göteborg till intima spelningar i mindre städer och på landsbygden. Här finns all slags livemusik från rock, pop och jazz till klassisk musik.