({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vacker solnedgång överkonsertpubliken på Lilla Björkö

Fotograf: Lilla Björkö

Sommarens unika spelplatser

En riktigt bra konsert ska vara en häftig upplevelse - en sinnesvidgande mix av musik, show och spelplatsens unika atmosfär. Här hittar du ett urval av Västsveriges somriga musikplatser.

 

Konserter i bruksmiljö

Forsviks Bruk, Karlsborg

Kulturföreningen Smofa ligger i Forsviks Bruks gamla industrilokaler vid Göta kanal strax utanför Karlsborg. I den anrika bruksorten produceras årets originalföreställningar och sommarmusikalen 2024 – GJUT ROCK! En nyskriven, svenska komedi, cirkus och rockmusikal precis vid vattnet i en helt unik brukskaraktär med bryggan som spelplats.

Läs mer om Forsviks Bruk

 

Konsertkvällar med hemlagad mat

Hermans lada, Dalum

Hermans lada är en unik musikscen i Dalum utanför Ulricehamn som lockar till fullsatta hus med landets mest populära artister. Hemlagad mat och gårdsbutik samt designade textilprodukter från egna varumärket Ancher Design. Njut av musik, mat och design som känns!

Läs mer och boka

 

Bohusläns legendariska musikhotell

Slussens pensionat, Orust

På legendariska musikhotellet Slussens Pensionat är musiken lika nära som din bordsgranne. Tommy Körberg, Miriam Bryant och Ebbot är ett axplock ur den svenska artisteliten som prenumererar på Slussens scen. Boka bord till konserten, ett paket med mat och övernattning - och välkomnas av värdparet Vibs och Biggles!

Läs mer och boka

 

Intima trädgårdskonserter

Lilla Björkö, Lugnås

Lilla Björkös mysiga trädgårdspub serverar äkta mat, genomtänkta törstsläckare och unika musikupplevelser i det lilla formatet. Spelplatsen är Svanbergas gamla tågstation och här uppträder några av landets mest populära artister. För krögarparet är klimatsmart ett ledord och känslan är både intim och exklusiv - helt utan kônstigheter!

Läs mer om Lilla Björkö

 

Sommarmusik vid Dalslands kanals

Upperud 9:9, Mellerud 

Välkommen till unika Upperud 9:9 - ett modernt designhotell i anrika bruksmiljön Åsensbruk ett stenkast från Håverud. Sov gott i spannmålssilon, vandra på Pilgrimsleden, njut av det Dalsländska köket och senare en intim konsert i festsalen. Kanske en kvällsdrink på bryggan medan kvällsolen sänker sig över Dalslands kanal? Välkomna!

Läs mer om Upperud 9:9

 

Fästningsfångarnas konsertplats

Carlstens fästning, Marstrand

Marstrands kulturhistoriska pärla Carlstens fästning började byggas av kung Karl X år 1658 för att försvara den svenska flottan. Fästningen kallades för ”Kronan” och här sattes brottslingar ända fram till 1854. Artisten Stefan Anderssons succéföreställning ”Marstrandsfånge No 90 Kleist” fortsätter att hänföra publiken - för 16:e året!

Läs mer om Carlstens fästning

 

Ett stenbrott för ljuva toner

Stallebrottet, Malmön

I ett gammalt stenbrott på Bohusläns saltstänkta pärla Malmön ligger den helt unika spelplatsen Stallebrottet! Här upplever du historiens vingslag från början av förra seklet samtidigt som din konsert- eller teaterupplevelse förstärks av de dramatiska scenerierna. Måste upplevas på plats!

Läs mer om Stallebrottet

 

Konserter mitt i ingenstans

Vägs Ände i Larv, Herrljunga

Vägs Ände i Larv ligger lantligt på ”Vara-slätta” mittemellan Vara, Herrljunga och Falköping. I en gammal lada mixas konserter och konstutställningar med unika matupplevelser, mitt i ingenstans - vid vägs ände. Se hemsidan för aktuella datum, boendealternativ och öppettider. Kom bort, kom in och kom loss…

Läs mer om Vägs Ände i Larv

 

Allt inom musik

Konserter och festivaler i Västsverige hittar du här. Från stora arenor i Göteborg till intima spelningar i mindre städer och på landsbygden. Här finns all slags livemusik från rock, pop och jazz till klassisk musik.