Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Roger Borgelid

Hotell för Foodies – här både äter och sover du gott

Mysigt boende i kombination med fantastisk mat där det lokala skafferiet står i fokus – kan det bli bättre? Här hittar du 10 prisbelönta* och uppskattade hotell i Västsverige där du äter extra gott.

1. Villa Sjötorp

På mysiga Hotell Villa Sjötorp i Lyckorna, Bohuslän, bor du med havet som granne. Hotellet tog 2016 hem priset ”Historic Hotel Gourmet Award 2017”. Bland nästan 500 utvalda hotell i Europa utsågs Villa Sjötorp till det hotell i Europa som håller den högsta gastronomiska nivån.

Fotograf: villasjotorp.se

2. Hvita Hjorten

Med Läckö slott som närmaste granne bor du vackert på Naturum Vänerskärgården – Viktoriahuset. På markplan, med sagolik utsikt över Vänern och slottet hittar du Restaurang Hvita Hjorten.  Här serveras goda måltider för varje tillfälle, tillagade av grödorna från Slottsträdgården och lokala grönsaksodlare, Vänerfiskare, bönder och jägare.

Fotograf: Jesper Anhede

3. Salt och sill

På Salt & Sill, Sveriges första flytande hotell bor du i en rogivande miljö med havsutsikt över Bohusläns yttre skärgård. Salt & Sills restaurang har ett av västkustens absolut bästa lägen med en nästan overklig närhet till havet. Här njuter du av fisk, skaldjur och specialiteterna "Sillplankan” och "Klädesholmaren" som bidragit starkt till skärgårdskrogens internationella erkännande och lyft sillen som matupplevelse. 

sex olika sillar i småskålar

Fotograf: Jonas Ingman

4. Bjertorp slott

Pampiga Bjertorp Slott, utanför Vara, är Sveriges yngsta jugendslott. I dag är slottet en plats för dig som vill njuta lite extra. Här bor du fint och njuter av god mat och dryck i en historisk miljö. Köket är exklusivt och mångfaldigt prisat.

Fotograf: Martin Kelam

5. Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret i Göteborgs vackra skärgård, hittar du en plats för njutning. Här bor du i rum varsamt inredda i gammaldags stil som andas skärgårdshistoria. På Pensionat Styrsö Skäret är en meny med dagsfärsk fångst lika självklar som ett bord med havsutsikt. Köket bjuder ständigt på kulinariska överraskningar med säsongens smakupplevelser från den egna köksträdgården.

Fotograf: Styrsö skäret

6. Thorskogs slott

Thorskogs Slott i Västerlanda är ett riktigt Törnrosaslott som har blivit en oas för livsnjutare med smak för det goda. Förutom att bo gott i något av de 40 individuellt inredda rummen hittar du här mat i absolut toppnivå med regionala råvaror efter säsong i fokus.  

Fotograf: Per Pixel Petersson

7. Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs Herrgård ligger på en grönskande halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands Kanal. Här sover du gott med den rofyllda naturen utanför fönstret. Restaurangen som är certifierad i Smaka på Västsverige och rekommenderad i White Guide serverar lokala specialiteter som tillsammans med säsongens råvaror tillagas i det högklassiska köket. Utsikten över parken gör måltiden till en härlig upplevelse.

Baldersnäs Herrgård i Dalsland

Fotograf: Jonas Ingman

8. Albert Kök Hotell och Konferens

Albert Kök, Hotell och Konferens är ett vackert beläget hotell och restaurang vid Göta Älv i Trollhättan. Här kan du njuta av prisbelönt mat där det lokala skafferiet är den naturliga inspirationskällan. Restaurangen tillhör de 15 högst rankade i White Guide i Västsverige.

Fotograf: Dan Sörensen

9. Norrqvarn Hotell & Konferens

Norrqvarn Hotell & Konferens vid Norrkvarns slussområde är ett härligt resmål. Här bor du gott i hotellet eller i beboeliga trollstubbar och svampar med utsikt över Göta kanal. I restaurangen arbetar man med att lyfta de lokala råvaror som kommer från Skaraborg med en meny som följer säsongen. En vacker sommardag kan du välja på att äta en lunch på Norrqvarns brygga, med utsikt över båtvimlet, eller en avkopplande middag i den mysiga restaurangen. 

Fotograf: Norrqvarn

10. Naturum Vänerskärgården – Viktoriahuset

Vid Läckö Slott utanför Lidköping bor du gott på Naturum Vänerskärgården – Viktoriahuset med vacker utsikt över skog, slott och Vänerskärgården. Här ligger även restaurang Hvita Hjorten där du kan slå dig ner och njuta av en förstklassig matupplevelse medan du blickar ut över Vänern. Råvarorna kommer från området varav en del från Läckö Slotts slottsträdgård.

Trähus vid en sjö

Fotograf: Jonas Ingman

* Alla ovan hotell är anslutna till Smaka på Västsverige. Ett nätverk som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokal mat. Läs mer om Smaka på Västsverige här.