({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Middagsbord

Fotograf: Tina Stafren

Hotell för Foodies – här både äter och sover du gott

Mysigt boende i kombination med fantastisk mat där det lokala skafferiet står i fokus – kan det bli bättre? Här hittar du prisbelönta* och uppskattade hotell i Västsverige där du äter extra gott.

 

1. Salt och sill

På Salt & Sill, Sveriges första flytande hotell bor du i en rogivande miljö med havsutsikt över Bohusläns yttre skärgård. Salt & Sills restaurang har ett av västkustens absolut bästa lägen med en nästan overklig närhet till havet. Här njuter du av fisk, skaldjur och specialiteterna "Sillplankan” och "Klädesholmaren" som bidragit starkt till skärgårdskrogens internationella erkännande och lyft sillen som matupplevelse. 

Fotograf: Tony Meyer


2. Bjertorp slott

Pampiga Bjertorp Slott, utanför Vara, är Sveriges yngsta jugendslott. I dag är slottet en plats för dig som vill njuta lite extra. Här bor du fint och njuter av god mat och dryck i en historisk miljö. Köket är exklusivt och mångfaldigt prisat.


3. Thorskogs slott

Thorskogs Slott i Västerlanda är ett riktigt Törnrosaslott som har blivit en oas för livsnjutare med smak för det goda. Förutom att bo gott i något av de 40 individuellt inredda rummen hittar du här mat i absolut toppnivå med regionala råvaror efter säsong i fokus.  

Fotograf: Per Pixel Petersson


4. Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs Herrgård ligger på en grönskande halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands Kanal. Här sover du gott med den rofyllda naturen utanför fönstret. Restaurangen som är certifierad i Smaka på Västsverige och rekommenderad i White Guide serverar lokala specialiteter som tillsammans med säsongens råvaror tillagas i det högklassiska köket. Utsikten över parken gör måltiden till en härlig upplevelse.

Fotograf: Jonas Ingman


5. Albert Kök Hotell och Konferens

Albert Kök, Hotell och Konferens är ett vackert beläget hotell och restaurang vid Göta Älv i Trollhättan. Här kan du njuta av prisbelönt mat där det lokala skafferiet är den naturliga inspirationskällan. Restaurangen tillhör de 15 högst rankade i White Guide i Västsverige.


6. Norrqvarn Hotell & Konferens

Norrqvarn Hotell & Konferens vid Norrkvarns slussområde är ett härligt resmål. Här bor du gott i hotellet eller i beboeliga trollstubbar och svampar med utsikt över Göta kanal. I restaurangen arbetar man med att lyfta de lokala råvaror som kommer från Skaraborg med en meny som följer säsongen. En vacker sommardag kan du välja på att äta en lunch på Norrqvarns brygga, med utsikt över båtvimlet, eller en avkopplande middag i den mysiga restaurangen. 

Tips! Vill du laga mat tillsammans med goda vänner, upptäcka nya och spännande råvaror och komma oslagbart nära den svenska naturen? Då ska du kolla in The Edible Country som ligger på gångavstånd från Norrqvarn.

Fotograf: Tina Stafren

 

7. Tanums Gestgifveri

Vill du njuta av en god natts sömn i ett hotell med genuin atmosfär och hemmakänsla ska du bege dig till Tanums Gestgifveri. Här bor du i en modern miljö av högsta komfort och standard, och njuter av god mat i en av Sveriges äldsta restauranger. Sedan 1663 har Tanums Gestgifveri serverat inspirerande middagar åt stjärnor och kungligheter. Vinkällaren är fylld med kvalitetsviner från hela världen och den kunniga personalen står för en varm och professionell service.

 

8. Slussens Pensionat och Hallins Hus

Slussens Pensionat på Orust kan du bla välja att bo med hisnande havsutsikt, ett stenkast från badbryggan, lite avskilt med bäckens porlande i bakgrunden eller med utsikt över hamnen. I restaurangen kan du höra vågorna klucka under dina fötter medan du njuter av säsongsbetonad mat, utvalda ekoviner och engagerad service. Under sommarhalvåret njuter du av säsongsbetonad mat och utvalda ekoviner på pensionatets restaurang precis intill vattnet. Sedan när hösten och vintern kryper närmare öppnar Hallins Hus – en exklusiv matupplevelse där gemenskapen står i fokus.

Fotograf: Södra Bohuslän

 

9. Villa Sjötorp

På mysiga Hotell Villa Sjötorp i Lyckorna, Bohuslän, bor du med havet som granne. Hotellet tog 2016 hem priset ”Historic Hotel Gourmet Award 2017”. Bland nästan 500 utvalda hotell i Europa utsågs Villa Sjötorp till det hotell i Europa som håller den högsta gastronomiska nivån.

Fotograf: Jeska Hearne, Lobster & Swan


10. Naturum Vänerskärgården – Viktoriahuset

Vid Läckö Slott utanför Lidköping bor du gott på Naturum Vänerskärgården – Viktoriahuset med vacker utsikt över skog, slott och Vänerskärgården. Här ligger även restaurang Gastrosfär där du kan slå dig ner och njuta av en förstklassig matupplevelse medan du blickar ut över Vänern. Råvarorna kommer från området varav en del från Läckö Slotts slottsträdgård.

Fotograf: Jonas Ingman

 

* Alla ovan hotell är anslutna till Smaka på Västsverige. Ett nätverk som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokal mat. Läs mer om Smaka på Västsverige här.