({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Hundvänliga restauranger och hundcaféer i Västsverige

Här hittar du tips på hundvänliga restauranger och hundcaféer som välkomnar dig och din fyrbenta vän med öppna armar. Vissa ställen erbjuder egen hundmeny och hundglass!

 

5 HUNDVÄNLIGA MATSTÄLLEN

 

1. Njutglass både för dig och hunden

 Hjo

I Hjos vackra småbåtshamn vid sjön Vättern ligger den gamla Hamnvaktstugan som numera inhyser glasscafét Moster Elins. Här kan du ta del av lekfulla glasskreationer med färgglada strössel, glittriga paraplyer och egengjord chokladsås - så klart även en hundglass till din vän. 

Läs mer

 

 

2. Hundmeny på Franses i Göteborgs skärgård

 Hönö

I ett gammalt Vadbinderi, ute på Hönö, i Göteborgs norra skärgård ligger Franses skärgårdspub. Här serveras matte och husse saltstänkta rätter med ett glas vin eller någon av de 50 ölsorterna. Detta intas men den vackra utsikten över skärgården. Till din fyrbenta vän finns  menyn "Hundgött" med enklare godsaker som lammsnittar och grisöra att smaska på, vatten är så klart gratis. 

läs mer

 

 

3. Fika och konst på Löfwings Ateljé & Krog

 Broddetorp

På Löfwings erbjuds en inspirerande konstupplevelse i kombination med en lika genuin smakupplevelse. Här välkomnas både du och din hund där ni fikar eller äter sittandes på uteserveringen eller inomhus i ena delen av matsalen. Det går även bra att ta med sig hunden i konstutställningshallen. Vid promenaddags finns fina promenadslingor i anslutning till Löfwings samt i närheten både Pilgrimsleden och Hornborgasjön, som varje vår välkomnar tusentals tranor.

# Tänk på att meddela att ni har med hund när ni bokar bord. 

Läs mer

 

 

4. Modern husmanskost i ett av Sveriges äldsta glasbruk

 Limmared

Glasets Hus i Limmared med både museum, konsthall och butik och café. Här är du välkommen med hunden i entréhallen. Hunden få vara med när du äter och fikar och vatten erbjuds till den fyrbenta vännen. Om man har fler önskemål om att ta med hunden så ring före besöket.

# Ledarhundar är välkomna i hela huset. Har man vidare önskemål om sin hund vid sitt besök, ring före besöket. 

Läs mer

 

 

5. Café Doppingen vid Naturum Hornborgasjön

 Hornborgasjön

Mitt i den västgötska landsbygden, i ett vackert hus med vasstak och stora glaspartier, ligger Café Doppingen. Njut av den makalösa utsikten över Hornborgasjön och caféets välsmakande fika och lättare rätter – tillagad med en stor portion kärlek till trakten. Här välkomnas både människor och hund, så länge hunden i det första utrymmet. I naturreservatet finns vandringsleder och promenera med kopplad hund. 

Fråga gärna personal på Naturum var ni kan gå med hunden. Inne på naturum och Trandansen är det dock inte tillåtet med hundar.

Läs mer

 


FLER TIPS PÅ HUNDVÄNLIGA STÄLLEN

Hamburgsund

Strömstad

Sotenäs

Lysekil

Hjo

Falköping

 

Guide till att resa med hund

Ta med hunden till Göteborg och Västsverige! Det finns mycket roligt att göra med hund och många platser välkomnar dig och din fyrfota vän lite extra. Här hittar du tips på hundvänliga upplevelser för dig som vill semestra med hund.