({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Eva Henriks

Tips på 7 matupplevelser i Sjuhärad

Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn ingår alla i Sjuhäradsbygden. Här, mitt i det vackra landskapet, finns fantastiska matställen att upptäcka. Nedan hittar du tips på platser att besöka, alla med målet att ge dig den bästa matupplevelsen.

Planera din matresa i Sjuhärad här (Google maps)

 

 

1. Restaurang, café och saluhall på Hofsnäs Herrgård

 Länghem

Kom in på en kulinarisk upplevelse i en vacker herrgårdsmiljö. Här erbjuds ett brett utbud av hembakade läckerheter och maträtter inspirerade av både säsongens och traktens lokala producenter. Allt lagas i herrgårdsköket som också är certifierade enligt Smaka på Västsverige*. I den Lilla Saluhallen hittar du närproducerade och smakrika produkter från bland annat Sivans Osthandel, Gäsene mejeri, Kullans Lamm och Adelsåsen kalkon & vilt.

Läs mer

Tips! Stanna över i Hofsnäs lilla sjöstuga med bekvämt boende och tillgång till badtunna och bastu.

 

 

 

2. Köksträdgården - en annorlunda vägkrog

 Lockryd

Ordet vägkrog kommer få en helt annan betydelse när du besökt Köksträdgården i Lockryd. Här serveras äkta och god mat tillagad med kravmärkta och lokala råvaror. Restaurangen är certifierad av Smaka på Västsverige* och är även certifieringens första vägkrog. Denna annorlunda matupplevelse hittar du utmed väg 27, cirka 20 kilometer sydost om Borås.

Läs mer

Tips! Vill du stanna över natt så checka in på Lockryd stugby som ligger bakom krogen.

 

 

 

3. Kafé och gårdsbutik hos Hemma på Källebacka

 Marbäck, Ulricehamn

Välkommen på en helhetsupplevelse med både gårdsbutik och kafé i samma mysiga herrgårdsmiljö från 1700-talet. Här hälsar värdparet Christina och Peter dig välkommen och erbjuder en plats för avkoppling året runt.  Njut av kaffe och hembakt i vårsolen eller framför brasan i gårdshuset. Botanisera i butiken som är fylld med blommor, inredning och konstverk - allt till försäljning.

läs mer

 

 

 

4. Restaurang och gårdsbageri på Erikson Cottage

 Ljungsarp, Tranemo

I en lantlig miljö på mysiga idylliska Erikson Cottage kan ni i restaurangen njuta av god mat lagad på lokala råvaror. I gårdsbageriet bakas bland annat surdegsbröd av kulturspannmål och surdegspizza av napolitansk typ i den vedeldade pizzaugnen från Italien. Är ni ett sällskap av vänner eller kollegor finns möjlighet att testa på att bli pizzabagare. Efter aktiviteten avnjuter ni surdegspizzan tillsammans med god dryck i den nyrenoverade ladugården. 

Läs mer

Tips! Boka en övernattning i ryggåstuga och upplev en riktig Bullerbyn-känsla.

 

 

 

5. Fika gott hos Vänga Kvarnkafé & Bageri

Fristad/Borås

Vänga Kvarncafé & Bageri är beläget i en fullt brukbar 1800-talskvarn, endast 20 minuter från textilstaden Borås. Här stannar du för att fika eller köpa med bröd, bullar, bakelser, kakor och matiga surdegsmackor - allt från eget bageri och bakat på närodlade KRAV-märkta sädesslag som malts i kvarnen. I ”Skafferiet” kan du också handla närproducerad rapsolja och flera sorters must och lemonad.

Läs mer

 

 

 

6. Laga mat i naturen med Outdoor Support

Ulricehamn

Outdoor Support erbjuder spännande helhetsupplevelser i naturen.  I samarbete med lokala boendeanläggningar och matleverantörer gör att du har möjlighet att vara ute hela dagarna men ändå få sova i en skön säng och äta en god middag på kvällen. Trerätters viltmiddag över öppen eld är ett av de matupplevelser som finns att uppleva.

Läs mer

 

 

 

7. Många upplevelser på ett ställe - Taste the Countryside

Taste the Countyside är en samlingssida med flera upplevelser på landsbygden i området. Här finns caféer, restauranger, mathantverk men även inredning, böcker och keramik. Flera av upplevelserna finns även som paket. 

Läs mer

 

 

* Smaka på Västsverige är en certifiering samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.