({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Äggost.

Fotograf: Katja Ragnstam

Farmor Ingers äggost - Recept från Grand Hotel Marstrand

Förgyll årets julbord med äggost – en äkta bohuslänsk tradition! Receptet kommer från köksmästare Alexander Stärnerz på Grand Hotel Marstrand.

Alexanders frus farmor har bott på Marstrand sedan 1950-talet och det är av henne han lärt sig konsten att göra riktigt god äggost. Testa du också!

 

INGREDIENSER:

12 ägg
3 dl grädde
4 liter mjölk
8 msk ättika
1 dl socker per 3 dl äggost
Rårörda björnbär (valfritt)

 

GÖR SÅ HÄR:

Vispa ihop äggen och blanda sedan med grädde och mjölk i en kastrull. Värm upp allting till 85 grader och tillsätt ättika. Stäng av spisen och låt kastrullen stå utan värme i 10 minuter. Ta upp ostmassan med hjälp av en hålslev. Lägg massan i en äggostform – per 3 deciliter äggost som skopas upp i formen ska du strö på 1 deciliter socker. Toppa alltihop med socker och låt stå i kyl i minst 12 timmar till dess att all vassle runnit av. Lägg upp äggosten på ett serveringsfat. Servera gärna med rårörda björnbär.

 

 

Detta är Grand Hotel Marstrand

Grand Hotel Marstrand ligger i ett vackert hus med anor från slutet av 1800-talet – en period då Kung Oscar II spenderade mycket tid på ön. Hotellet har sedan dess blivit känt för sin tidsenliga charm och genomtänkta arkitektur.

Fler recept från Västsverige