({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Styrsö, i Göteborgs södra skärgård

Fotograf: Jonas Ingman

Styrsö – Skärgårdsidyll med hållbarhet i fokus

Det tar inte mer än 30 minuter att ta sig från centrala Göteborg ut till skärgårdspärlan Styrsö. Till denna bilfria ö reser du enkelt hit kollektivt med regionaltrafiken. Njut av charmiga gator, salta bad och en mysig fika.

Bilfiria gator och charmiga vyer

Pärlbandet av öar längs Göteborgs kust är vad man skulle kalla renodlade skärgårdsidyller. Den ena ön är charmigare än den andra, samtidigt som de flesta öarna än idag är helt bilfria. Styrsö är inget undantag, här är det cykel och moped som gäller om du har promenerat färdigt för dagen.

Ön är full med charmiga passager och smågator genom både hus och bodar, men för att upptäcka ön från sin bästa sida bör du ta på dig vandringskängorna och bege dig upp till Stora Rös som är öns högsta punkt. Därifrån har du en oslagbar utsikt över hela skärgården.

 

Två platser du inte vill missa på Styrsö!

1. Viken vid Brännholmen

Brännholmsviken är en vacker bukt på Styrsös södra sida. Här är det lugnt och stilla, långt från bebyggelse och du kan få en avkopplande stund för dig själv. Perfekt för en picknick med färska skaldjur i matsäcken!

2. Boulebaren på Öbergska

Café Öbergska har mer att bjuda på än bara kaffe och goda bullar. Här kan du spela några rundor boule i den lummiga trädgården medan du lyssnar på livemusik från caféets scen. Spana in caféets Facebooksida för att se när nästa uppträdande är.

 

Nära till idyllen

På Styrsö hittar du Café Öbergska som bland annat har sin egen ”örtaträdgård” och boulebana. Det lilla caféet har både matiga och söta rätter att erbjuda och är därför lika perfekt för lunchen som för fikapausen. Caféet drivs genom en hembygdsförening, och förutom både café och örtaträdgård driver man också ett litet galleri med butik där du kan hitta unik inredning med en gedigen lokalförankring.

Om du fortsätter promenera västerut på ön kommer du så småningom till Styrsös andra färjeläge vid Tången. Härifrån har du en naturskön promenad ner till Sandvik och Uttervik, två vikar som tillsammans utgör en lite större bukt. Här är det fullt med vackra badplatser och kala klippor. På särskilt soliga dagar kan badvattnet också bli extra varmt eftersom bukten ger lite skydd från havsströmmarna.

 

Strax utanför Göteborg

Strax utanför Göteborg finns mycket spännande att se och göra. Utforska skärgården kring Hönö, Marstrand, Styrsö, Donsö och Vrångö. Eller gör ett besök inåt landet till Gunnebo slott, Alingsås, Floda och Nääs.

 

På gång!

Fler utflyktstips!

Hitta tips på evenemang och aktiviteter för höstens alla utflykter till närliggande platser runt Göteborg. Utforska skärgården kring Hönö, Marstrand, Styrsö, Donsö och Vrångö. Eller gör ett besök inåt landet till Gunnebo slott, Alingsås, Floda och Nääs. 

Höjdpunkter

 

Så tar du dig till Styrsö

Med båt Västtrafiks båtlinje 281eller 282  från Stenpiren (centrala Göteborg) alternativt från Saltholmen till hållplats Styrsö Bratten. Se reseplanerare nedan.

Sök i To Go Reseplanering

Andra har också läst: