({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Greenhill North
Ulricehamn

Landsvägscykling på cirka 60 kilometer

Rejält kuperad runda som är perfekt för landsvägscykel. Du cyklar runt sjön Åsunden och passerar bland annat Ulricehamn, Köttkulla, Gällstad, Vegby och Tvärred.

Längd: 59 km
Stigning: 612 m

Se rutten på Ride with GPS

 

 

BESKRIVNING

En av Pärs cykelpärlor

Rutten är framtagen i samarbete med den lokala cykelprofil Pär Carlzén. Se alla Pärs cykelrutter här.

Du startar i Hulu och cyklar norrut, parallellt med sjön Åsunden. Det är en fin inledning förbi den lilla byn Tvärred. Landsvägen kantas till stor del av granskog och åkermarker. 

En riktigt brutal backe

Efter åtta kilometers cykling kommer en lång utförslöpa ner till byn Kråkebo och det kan vara bra att passa på att vila benen, för en liten stund senare rullar du in mot Ulricehamn och ska ta dig an passets kanske tuffaste uppförsbacke. Under en sträcka av bara några kilometer kommer du ta över hundra höjdmeter, och det utan att få någon vila. Klappa dig själv på axeln när du tagit dig upp för den brutala backen.

Vad sägs om ett glasstopp i Ulricehamn?

Du passerar sedan den östra utkanten av Ulricehamn, men vacker utsikt över staden nedanför. Vill du göra ett glasstopp finns det flera valmöjligheter inne i staden.

Därefter väntar fler landsvägar omgivna av skogar och åkermarker, och ett par till rejäla stigningar. I Köttkulla svänger du västerut, rundar södra kanten av Oxsjön, och styr vidare mot Gällstad. Härifrån är det ganska snäll cykling förbi Vegby och tillbaka till Hulu.

I samarbete med P

Fakta om leden

Längd:

59 kilometer.

Tänk på:

  • Cykla säkert. Använd alltid hjälm och ha en reparationssats med dig ifall olyckan är framme. Vissa vägar kan vara mer trafikerade än andra och underlaget kan variera.
  • Visa respekt för fotgängare, bilister och andra cyklister. Kom ihåg att du inte är ensam på vägarna.
  • Värna om naturen genom att alltid ta hand om skräp från energibars och liknande.

Markering:

Detta är ingen markerad cykelled utan endast för dig som är bekväm med att cykla med en cykeldator eller smartphone som visar dig vägen.

Start och mål:

På kartan börjar och slutar turen i Hulu mellan Ulricehamn och Borås. Det går givetvis att påbörja cykelturen på andra platser, till exempel i Ulricehamn, Gällstad, Vegby eller Tvärred.

Hitta hit:

Åk söderut från Ulricehamns centrum mot Gällstad och Vegby.

Karta:

Kontaktinformation

Ulricehamns Turistbyrå

Järnvägstorget 2B

52330 ULRICEHAMN


Telefon: +46 321 595959


E-post: turist@nuab.eu

Hemsida: Till hemsida