({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Pär Carlzen / ulricehamnsturistbyra.se

The Swedish Fika Route
Ulricehamn

Landsvägscykling med goda fikastopp

Kuperad och utmanande runda för landsvägscykling. Glädjande nog finns det flera trevliga kaféer och gårdsbutiker utmed cykelrundan.

Längd: 62 km
Stigning: 544 m

Se rutten på Ride with GPS

 

 

BESKRIVNING

Kuperat direkt från start

Cykelrundan "The Swedish Fika Route" är en riktigt härlig cykelrunda, men en bekväm start kan man inte påstå att den har. Direkt när du lämnat Hulu väntar en av rundans tuffaste uppförsbackar. Under de fem första kilometerna tar du över hundra höjdmeter, så det är med möra ben du når banans högsta punkt vid Kalvhestre. Vyerna här uppe är riktigt vackra med god sikt över skogar och betesmarker. Passa på att vinka till alla betande kossor du passerar.

Därefter kan du låta benen vila en liten stund, men inte alltför länge för det kommer några fler backar ganska omgående. Behöver du stanna och hämta andan en stund rekommenderas ett snabbt stopp vid sjön Tolkens södra spets.

Välförtjänt fikastopp

Efter den tuffa inledningen blir rundan sedan lite mer human. När du rullar förbi riksväg 40 och in genom Rångedala efter 25 km så har du tagit dig ner de där hundra första höjdmeterna igen.

Härifrån väntar några flacka mil på vackra landsvägar med måttligt mycket trafik. Om du vill kan du stanna till för en fika vid Älvåker Café & Skafferi i Varnum eller Ådalens Café i Nitta. Se hela utbudet av kaféer och gårdsbutiker i Ulricehamn.

Cykla parallellt med Åsunden

Avslutningen på rundan går parallellt med sjön Åsunden, fast en bit ifrån sjön, på andra sidan jämfört med Ulricehamn. Här väntar två ganska slitsamma uppförsbackar innan du slutligen rullar in i Hulu igen.

Swedish Fika Route är en cykelrunda i Ulricehamn. Rundan går genom områdena Tvärred, Ulricehamn, Hökerum, Rångedala och Dalsjöfors.

Fotograf: Pär Carlzen / ulricehamnsturistbyra.se

 

Fakta om leden

Längd:

62 kilometer.

Tänk på:

  • Cykla säkert. Använd alltid hjälm och ha en reparationssats med dig ifall olyckan är framme. Vissa vägar kan vara mer trafikerade än andra och underlaget kan variera.
  • Visa respekt för fotgängare, bilister och andra cyklister. Kom ihåg att du inte är ensam på vägarna.
  • Värna om naturen genom att alltid ta hand om skräp från energibars och liknande.

Markering:

Detta är ingen markerad cykelled utan endast för dig som är bekväm med att cykla med en cykeldator eller smartphone som visar dig vägen.

Start och mål:

På kartan börjar och slutar turen i Hulu mellan Ulricehamn och Borås, men det går givetvis att påbörja cykelturen på andra platser. Om du kommer med bil finns det parkeringsmöjlighet i exempelvis Hulu.

Karta:

Kontaktinformation

Ulricehamns Turistbyrå

Järnvägstorget 2B

523 30 Ulricehamn


Telefon: +46


E-post: turist@nuab.eu

Hemsida: Till hemsida