({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Program lördag 22 maj

Lördagen under Smaka på Trollhättan bjuder bland annat på inspiration, tips, intervjuer, cookaling, matfestival och så klart den härliga Efterfestivalen. Kolla in dagens program nedan.

09.30 Öppning av inspirationsstudion
Sammanfattning av gårdagen samt presentation av dagens program i studion.

09.35 Brunchtips
Under Smaka på Trollhättan kommer ni se brunchtips från Young Chef Club. Låt dig inspireras i köket och kanske kan du få dina barn eller någon annan du känner att bli intresserad av matlagning?

09.40 Uppstart Barberiet
Under morgonen ger Barberiet Kniven inspiration.

09.45 Vårinspiration om mode, dukning och trädgård
Vi visar upp det senaste inom vårens alla trender. Niclas från Blomhuset visar upp hur du ska tänka vid plantering utomhus, hur du binder en bukett och massor med annan inspiration. Från butikerna i City kommer du se vårens modenyheter och stylingtips. Du kommer även se Barberiet Kniven och deras barberare på plats!

10.35 Intervju med Nils van der Poel om kost och träning
Besök av Världsmästaren Nils van der Poel i en rolig intervju om kost och träning. Hur går man från “nybörjare” till världsmästare?

10.50 Avsmakning Brunch

11.10 Musik från The Bon Vivants

11.30 Digitala modevisningen
Under livesändningen kommer den Digitala Modevisningen att visas upp. Den spelades in i början av april i Villa Elfhög med flertals butiker från city. Låt dig inspireras av vårens och sommarens nyheter!

11.50 Musik från The Bon Vivants

12.00 Paus
Passa på att ta en tur på stan och äta en god lunch! Eller kanske shoppa lite? Flera butiker i stan har öppet till 15.00! 

14.00 Uppstart

14.05 Ostron från närområdet
Studion gästas av Ulrika Lorensson och Mathias Svensson från Havstenssunds Ostron.

14.15 Vildmarksmatlagning med Johan Hagberg
Följ med på en spännande matlagning i vildmarken med Johan Hagberg. Här tillagas en trerätters bestående av: kolbulle, viltwook och en äppelkaka med glass. Gott! Läs mer här.

14.25 Smaka på Västsverige
Maria Engström Weber från Visit Trollhättan Vänersborg pratar med Jill Axelsson från Turistrådet och Lotta Hultén, Passion för mat. 

14.45 Tävling i Ostronöppning
Tävling mellan Lars Karlsson från Ostronakademin och Victor Larsson, köksmästare, från Alberts.

15.05 Vildmarksmatlagning med Johan Hagberg fortsättning
Följ med på en spännande matlagning i vildmarken med Johan Hagberg. Här tillagas en trerätters bestående av: kolbulle, viltwook och en äppelkaka med glass. Gott! Läs mer här.

15.25 Vårnyheter och styling
Mathilda och Lisa visar upp vårplagg i studion samt taggar igång inför Efterfestivalen. Klä upp dig och gör dig redo för festen som börjar kl. 21!

15.35 Tårtdekoration med Daniela Kovacevic
Studion gästas av Daniela som bakar fantastiska tårtor och ger sina bästa tips på hur man lyckas i köket när det kommer till bakning.

15.45 Intervju med Trollhättans Mästerkock
Under fredagen koras Trollhättans Mästerkock 2021. Här tar vi in personen på en intervju och pratar matlagning. Vi tar även in förra årets Mästerkock vid namn Andrej Lipovac. Spännande!

16.05 Musik med The Bon Vivants och inspiration i studion

16.15 The Beat of Trollhättan - Jerusalema Challenge
Se Trollhättans världsrekordsförsök med filmen The Beat of Trollhättan där föreningar, privatpersoner och företag runt om i Trollhättan gör Jerusalema Challenge.

16.20 Zeina i studion
Zeina Mourtadas matlagning har inspiration från många regioner och länder. Hon har släppt inte mindre än tre kokböcker och bland annat vunnit Allt om Mat:s stora Matpris 2018. Under Smaka på Trollhättan kommer hon att ta med dig på en smakresa till Mellanöstern. 

16.30 Zeina Cookalong startar 
Följ med på en Cookalong!

17.10 Avsmakning Zeinas matlagning

17.20 Avslutning av dagens sändning samt pepp inför Efterfestivalen
Vi i Inspirationsstudion tackar för ett fantastiskt Smaka på Trollhättan 2021 och ser fram emot den storslagna avslutningen Efterfestivalen som startar kl 21.00.

21.00 Efterfestival med livemusik och underhållning (fri entré)
Avsluta Smaka på Trollhättan 2021 med en rejäl digital fest. Kvällen erbjuder liveunderhållning och mingel där du kan umgås med både gamla och nya vänner. Bästa av allt är att det är helt fri entré, men se till att vara tidiga, det är begränsat antal platser.