({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Borås Konstmuseum
Borås

Tre våningar samtidskonst och kreativitet

Upplev nationell och internationell samtidskonst på Borås Konstmuseum. Följ med på en guidad tur eller ta med dig barnen till skaparverkstaden för kreativ aktivitet. Här arrangeras workshops, filmvisningar, museilektioner och lovaktiviteter.

Upplevelser på flera plan

Borås Konstmuseum kan du kliva in på tre våningar fulla med aktuell samtidskonst. Museet briljerar även med Lars Tunbjörks fantastiska fotoarv - ett riktigt fotocenter där du till och med kan testa att vara fotograf i deras ateljé!

Borås Konstmuseums har också i uppdrag att samla, vårda och visa film- och videokonst för Västra Götalandsregionen. Museet ligger i framkant i den rörliga bildens utveckling, bland annat genom ett brett visningsprogram av aktuell videokonst.

 

Konst överallt!

Borås är som en stor lekplats för konstälskare! Här finns hundratals skulpturer, installationer och enorma muralmålningar utspridda över hela staden. Vartannat år kickar de igång Borås Art Biennial, en megafest med internationella konstnärer som tar över staden och sveper in dig i konstens värld!

Borås Art Biennal 2024 - missa inte!

Från 2008 och den ikoniska skulpturen "Walking to Borås" av Jim Dine har staden blivit ännu mer konstnärlig. Massor av olika konstverk, från temporära till permanenta, ger staden en riktigt unik profil. Kolla in vad som är på gång på Borås Art Biennal 2024: 15/6 - 15/9!

Fotograf: ROBERT DAHLBERG

 

Kontaktinformation

Borås Konstmuseum

Kulturhuset/PA Halls Terrass

504 02 Borås


Telefon: +46 33 353 505


Hemsida: boras.se/konstmuseum