({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Foto:Ola Kjelbye

Göteborgs Konserthus
Göteborg

Ett hus med musiken i centrum

Göteborgs Konserthus är en plats för alla, med musiken i centrum. Välkommen in i den stora salen, känd för sin enastående akustik eller i den intimare Stenhammarsalen och njut av ljuv musik året om.

Musik och konstskatter

I Konserthuset har flertalet världskända musiker, orkestrar och dirigenter delat med sig av sin kärlek till musiken under åren. Här ryms inte bara musikens konst utan även en mängd andra konstskatter. På väggarna i Götaplatsfoajén hittar du Otte Skölds freskomålning Folkvisan och Sveriges största väv – Melodier vid torget. Dessutom hänger Nils Wedels målning Musikanter utanför entrén till Stenhammarsalen.

Poseidon och Göteborgs Konserthus.

Fotograf: Sofia Paunovic

Välkomponerat för alla sinnen

I Konserthusets restaurang, caféer och barer hittar du allt från ekologisk fika till ekologiska viner och mycket mer. I restaurangen välkomnar köksmästaren dig med en säsongsbetonad à la carte-meny ackompanjerad av en förstklassig vinlista. Restaurangen serverar i mesta möjliga mån svenska, närproducerade råvaror och menyn byts omkring var sjätte vecka.

Guidad tur

Göteborgs Konserthus är mer än bara vackra konsertlokaler. Följ med på en guidad tur och se vad som egentligen pågår bakom kulisserna. Under turen tas du med bortom de publika utrymmena och får se bland annat den magnifika orgeln, de mäktiga instrumentförråden och notbiblioteket. 

Kontaktinformation

Göteborgs Konserthus

Götaplatsen 8

41256 Göteborg


Telefon: +46 31 726 53 00


Hemsida: gso.se/konserthuset/