({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Hendrik Zeitler

Göteborgs konstmuseum
Göteborg

En av norra Europas främsta konstsamlingar

På Göteborgs konstmuseum kan du ta del av en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Klara Kristalova och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya.

Konst från olika sekler

Göteborgs konstmuseum har en konstsamling i internationell klass som omfattar konst från 1400-tal till nutid, företrädesvis från Europa och USA men med en tyngdpunkt på nordisk konst. Upplev samlingen av nordisk konst från förra sekelskiftet, holländskt och flamländskt 1600-tal, svenskt 1700-tal, akademiskt måleri från 1800-talet eller fransk impressionism och internationell modernism.

Fördjupa dig i konsten

Utöver den fasta presentationen av samlingen och flera tillfälliga utställningar per år, erbjuder museet en mängd aktiviteter som ger möjlighet att fördjupa sig i konsten. Det hålls öppna visningar, föreläsningar och skapande aktiviteter för både barn och vuxna. Dessutom har du möjlighet att delta i kurser med olika teman varje termin. Missa heller inte museibutiken där du hittar ett rikt urval av böcker och presenter för alla åldrar och intressen. Ta med dig en del av konsten hem i form av affischer, mini-prints eller vykort med välkända konstmotiv.

Fotograf: Hendrik Zeitler

 

Kontaktinformation

Göteborgs konstmuseum

Götaplatsen

41256 Göteborg


Telefon: +46 31 368 35 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida