({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Göteborgs Naturhistoriska Museum
Göteborg

Den biologiska mångfaldens hus

I Göteborgs Naturhistoriska Museum väntar en upplevelse du sent kommer att glömma. Upptäck människans utveckling eller kliv in i den mäktiga Malmska valen. I museet kan du se ett brett urval av jordens fauna, med allt ifrån encelliga amöbor till den stolta afrikanska elefant som tronar i däggdjursalens mitt.

10 miljoner djur

Göteborgs Naturhistoriska Museum bildades 1833 och är det äldsta museet i staden. I museets samling hittar du cirka 10 miljoner djur. Däribland en skalenlig kopia av Lucy och världens enda monterade blåval. Med hjälp av förklaringsmodeller kan du även lära dig mer om olika naturvetenskapliga skeenden. Dessutom kan du ta del av olika föredrag med såväl interna som externa föreläsare.

Guidning

Med museets mobilapp kan du gå omkring på egen hand och lyssna och se djuren berätta om sig själva. Du kan också öva på att känna igen fåglars läten eller ta del av annan spännande fakta. Givetvis kan du också följa med någon av de kunniga guiderna på en tur bland museets djur och natur.

Café och butik

När du besöker Göteborgs Naturhistoriska Museum i Västsverige, är du välkommen att ta en paus i museets café. Här kan du njuta av smörgåsar, fikabröd och lunch, allt tillverkat av närproducerade och ekologiska råvaror så långt det går. I museibutiken kan du botanisera bland mängder av produkter.

Kontaktinformation

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Museivägen 10

40235 Göteborg


Telefon: +46 10 441 44 00


E-post: gnm@vgregion.se

Hemsida: gnm.se