({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Göteborgs stadsmuseum
Göteborg

Ta ett varv genom Göteborgs historia

På Göteborgs stadsmuseum kan du uppleva Göteborgs och Västsveriges historia. Kasta dig in i vikingatidens gudaberättelser och upptäck medeltidens rika bild- och formspråk. Du får följa Göteborgs väg från en befäst stad på 1600-talet, via 1700-talets nya idéer och 1800-talets tillväxt till en modern industri- och hamnstad.

En av Sveriges största kulturhistoriska samlingar

Göteborgs stadsmuseum ligger i det Ostindiska huset, som är ett helt kvarter stort. Här finner du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar som berättar om cirka 12 000 år av Västsveriges historia. Följ med ner i källarvalvet och se ovärderliga föremål eller prova på 1600-talets sociala medier, lyssna på dåtidens populärmusik, hjälp till att lösa gåtan bakom smycket Silverhjärtat och mycket mer.

Stort programutbud

Museet har en omfattande programverksamhet med föredrag, stadsvandringar, debatter, barnaktiviteter och visningar året om. Förutom museets permanenta utställningar visas även tillfälliga utställningar på aktuella ämnen. Ta del av frågor som handlar om dagens Göteborg och hur staden kommer att utvecklas.

Mat och shopping

I de mysiga 1700-talsvalven hittar du museets café och restaurang där du kan välja bland smörgåsar, bakverk och matiga pajer. Letar du efter en present eller vill ta med dig ett minne hem kan du stanna till i museibutiken. Här hittar du handblåsta glas, leksaker, vykort, smycken, te efter eget recept och andra godsaker.

Kontaktinformation

Göteborgs Stadsmuseum

Norra Hamngatan 12

41114 Göteborg


Telefon: +46 31 368 36 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida