({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: James Silverman +46(0)730614908

Maritiman
Göteborg

Flytande museum om livet till sjöss

Gör en resa i historien och utforska Maritimans flytande museum i Göteborgs hamn. Här kan du på ett lekfullt och spännande sätt lära dig massor om livet till sjöss, utan att ens lämna kajen. Törs du klättra ner i ubåten, där periskopet utgör enda kontakten med dagsljuset och omvärlden? Eller föredrar du kanske den luftigt vidsträckta utsikten från bryggan på jagaren?

Fartygsflotta rik på historia

Maritimans flotta består av fartyg, båtar och pråmar från skilda tidsepoker, med olika syften, funktion och historia. Så fort du kliver ombord kan du ana skrönorna och äventyren, likväl som den tunga vardagen som livet till sjöss innebar. Under besöket kan du stilla hungern i restaurang Matrosen som du hittar ombord på ett av fartygen. 

Pojke hänger upp och ned på Maritiman.

Lär dig mer om havet

I Havslabbet kan vetgiriga och experimentsugna i alla åldrar bland annat lära sig hur en ubåt fungerar, hur stora fartyg av stål egentligen kan flyta och vad vi kan göra för att rädda våra hav från nedskräpning.

Äventyr för alla barn

Ombord på Maritiman finns barnens bästa kompis Virvelina. Hon är uppfinningsrik, tuff och äventyrlig. Framförallt kan hon allt om båtar och havet och berättar gärna om fartygen och sina äventyr för nya, små rekryter.

Kontaktinformation

Maritiman

Packhusplatsen 12

41113 Göteborg


Telefon: +46 31 10 59 50


E-post: info@maritiman.se

Hemsida: maritiman.se/