({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Röhsska museet
Göteborg

Museum för design och konsthantverk

Under ditt besök på Röhsska museet får du uppleva det yppersta inom industri- och hantverksproduktion. Välkommen att promenera omkring bland allt från textilier och möbler till kinesiska konsthantverk, antingen på egen hand eller tillsammans med någon av museets kunniga guider.

Från konsthantverk till formhistoria

I Röhsska museet bjuds du på en spännande konstupplevelse mitt i den västsvenska kuststaden Göteborg. Museet specialitet är design, mode och konsthantverk. Här hittar du bland annat kinesiskt konsthantverk, verk från 1700-talet och en stor samling med formhistoria från 1851 till idag. Vid sidan av basutställningarna anordnar museet även ett flertal tillfälliga utställningar med såväl svenska som internationella konstnärer. Varje år står Röhsska museet värd för världens, till prissumman, största designpris, Torsten och Wanja Söderbergs pris, med tillhörande utställning och prisceremoni.

Fotograf: Mikael Lammgård

Välkända posters

I museibutiken hittar du ett brett sortiment av produkter kopplade till utställningarna och samlingen, bland annat Röhsska Museets populära posters som kan ses i heminredningsbloggar, magasin och digitala kanaler.

Kontaktinformation

Röhsska museet

Vasagatan 37-39

40015 Göteborg


Telefon: +46 31 61 38 50


E-post: info@rohsska.se

Hemsida: rohsska.se/