({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Trädgårdsföreningen
Göteborg

Grönskande oas i hjärtat av Göteborg

Trädgårdsföreningen i den västsvenska kuststaden Göteborg, är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor och i det ståtliga Palmhuset kan du strosa runt bland palmer och andra tropiska växter. I området finns dessutom flera caféer och restauranger.

Fotograf: Hanna Källberg

Upplev trädgårdskulturens guldålder

Sedan 1840-talet har Trädgårdsföreningen varit ett hav av grönska, mitt i hjärtat av Göteborg. Böljande gräsmattor, blomsterarrangemang med exotiska och inhemska växter samt välbevarade, historiska byggnader tar dig med till trädgårdskulturens guldålder. Ta en promenad, koppla av på någon av de många bänkarna eller ät en god bit mat och njut av det grönskande skådespelet.

En av Europas främsta samlingar av rosor

Rosen, blommornas drottning, har länge haft en framstående roll i Trädgårdsföreningen, vilket du kommer att märka i Rosariet. Varje sommar, i början av juli då rosorna är som bäst, anordnas en färgfylld rosenfest med utställningar, seminarier och föreläsningar.

Växter från världens alla hörn

I glas och gjutjärn står det mäktiga Palmhuset som ett glittrande konstverk mitt i parken. Upplev den tropiska värmen och en mängd exotiska växter, som ger en god översikt av främmande länders växtvärld.

Kontaktinformation

Trädgårdsföreningen

Slussgatan 1

41106 Göteborg


Telefon: +46 31 365 00 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: tradgardsforeningen.se