({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Beatrice Törnros

Universeum
Göteborg

Science center med exotiska djur och spännande teknik

På Universeum är varje dag ett äventyr. I det stora huset mitt i Göteborg samlas djur, natur, teknik och massor av experiment. På en och samma dag kan du möta apor och sengångare i den ångande regnskogen, dyka ner bland hajar och rockor i världshavens djup och vandra genom den svenska vildmarken. Välkommen till Nordens största science center!

Rymdresor och utmaningar

Under ditt besök på Universeum kan du också uppleva rymden och upptäcka hur kul det är med teknik. Utforska kemins magi i Kemilabbet. Eller utmana dig själv i Hälsa. Du kan till exempel testa din rörlighet och se om du kan reagera lika snabbt som fotbollsspelarna i Bayern München. Hoppa, skapa, experimentera, klättra och spana, så lär du dig samtidigt något nytt.

Fotograf: Fotografi Oscar Ab

Upplev mer

Hajmatning, rymdäventyr och regnskogssafari. På Universeum händer det alltid något spännande och våra guider ser till att du får ut det mesta av besöket. Kom riktigt nära. Känn fåglar svepa förbi, snudda vid ormars lena fjäll, stå centimeter från giftiga spindlar och klappa en ödla.

Ladda batterierna

Är du hungrig eller fikasugen kan Universeum erbjuda flera alternativ för dig som vill ladda batterierna med något gott att äta och dricka. Besök även Universeums butik med utmanande leksaker och kluriga presenter för både barn och vuxna. 

Kontaktinformation

Universeum AB

Södra vägen 50

40020 Göteborg


Telefon: +46 31 335 64 00


E-post: info@universeum.se

Hemsida: universeum.se