({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Ina Marie Winter

Världskulturmuseet
Göteborg

Historia och samhällsfrågor i en inspirerande miljö

Världskulturmuseet i den västsvenska storstaden Göteborg är en mötesplats med tankeväckande utställningar och aktiviteter om aktuella frågor i världen. I den prisbelönta byggnaden upplever du en blandning av internationell arkitektur, samtidskonst, djupt allvar samt roliga och spännande aktiviteter. Njut av kultur och god mat i en inspirerande miljö.

Interiört på Världskulturmuseet.

Fotograf: Beatrice Törnros

Historiska händelser och dagsaktuella frågor

Världskulturmuseet invigdes 2004 och har sedan dess varit en plats för små och stora frågor, nyfikenhet och dialog. Museet varvar historiska händelser med dagsaktuella frågor. Föremålen som förvaltas här kommer från hela världen och representerar flera tusentals år av mänskligt skapande och kreativitet. Här diskuteras olika globala samtidsfrågor som tillsammans speglar världens mångfald och föränderlighet.

Rikt programutbud

På Världskulturmuseet får du ta del av växlande tematiska utställningar med ett rikt programutbud som inkluderar allt från film och teater till seminarier och festivaler. När du blir hungrig kan du besöka museets restaurang och café där det serveras allt från fika och lunchbuffé till trerätters middagar.

Kontaktinformation

Världskulturmuseet

Södra vägen 54

41254 Göteborg


Telefon: +46 31 63 27 30


E-post: Skicka E-post

Hemsida: varldskulturmuseet.se