({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Hönö

Fotograf: Happy Visuals/Westsweden.com

Caféer vid havet och sjöar

Här hittar du ett urval av caféer som alla har gemensamt att de ligger i nära anslutning till hav eller sjö och erbjuder en fikaupplevelse utöver det vanliga.


1. Skärets Cafe & Bistro, Smögen

Alldeles vid Smögenbryggans början, i samma lokaler som räkmackan först såg sitt ljus år 1931, hittar du Skärets Café & Bistro. Precis som på 30-talet är det maten och utsikten över Smögens hamninlopp som är i fokus. Här bakas och lagas allt från grunden, med lokala råvaror som utgångspunkt.

2. Bryggan Cafe & Bistro, Fjällbacka

Vid bryggkanten i det pittoreska fiskesamhället Fjällbacka ligger Bryggan Café & Bistro. Här kan du njuta av morgonkaffet vid bryggkanten eller något svalkande i solnedgången. På menyn står allt från nybakade bullar och bakverk till en stor meny av varmrätter.

Fotograf: Adam Merking

3. Lottas Bak & Form, Tjörn

Lottas Bak & Form Surdegsbageri vid havet i Bleket på Tjörn kan du njuta av bröd och bakelser tillagade med ekologiska ingredienser. Här säljs även smörgåsar, surdegspizza, Pipers glass och getmjölksglass från Gettergod Gelato. Koppla av en stund med något gott inne i bageriet eller på uteserveringen precis vid strandkanten.


4. Café Doppingen, Broddetorp

Med utsikt över Hornborgasjön ligger vackra Café Doppingen. Här njuter du av hänförande natur, imponerande arkitektur, hembakt fika och lättare luncher. Väl på plats får du inte missa att besöka intilliggande Naturum Hornborgasjön där du kan lära dig mer om områdets natur, geologi, historia och fåglar.

Fotograf: Mårten Bergkvist

5. Moster Elins glass, Hjo

I Hjos vackra småbåtshamn vid sjön Vättern ligger den gamla Hamnvaktstugan som numera inhyser glasscaféet Moster Elins. Här kan du ta del av lekfulla glasskreationer med färgglada strössel, glittriga paraplyer och egengjord chokladsås.

Fotograf: Jesper Anhede

6. Hofsnäs Herrgård Café och Bistro, Länghem  

Hofsnäs Herrgårds Café och Bistro fikar eller äter du gott med utsikt över Torpasjön och Torpanäsets naturreservat. På menyn finns ett brett utbud av hembakade läckerheter och maträtter inspirerade av både säsongens och traktens lokala producenter. Kombinera din vistelse med bad, vandring på någon av områdets fina vandringsleder och ett besök till den certifierade gårdsbutiken, Lilla Saluhallen. 

7. Backlunds Bageri Bistro Bar, Strömstad

Backlunds i Strömstad kan du njuta av bakverk och delikatesser med utsikt över hamn och strandpromenad. Här bakas allt från grunden med äkta råvaror och en ordentlig skvätt kärlek.

Fotograf: TINA STAFREN

Andra har också läst: