({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman

Konferensaktiviteter för en annorlunda konferens

Tips på konferensaktiviteter för att skapa en annorlunda konferens. Gör nästa mötesdag lite extra minnesvärd genom att boka in en gruppaktivitet som kollegorna kommer prata om i flera år framöver.

I kartan här nedanför kan du se var konferensanläggningarna ligger. Scrolla vidare under kartan för att läsa mer om respektive konferensverksamhet. 

 

Konferens med fäktningsduell

 Hällsnäs Hotell & Restaurang, Långenäs

Längst ut på ett näs, mitt ute i sjön, hittar du Hällsnäs. Det faktum att herrgårdsbyggnaden är omgiven av en sjö från nästan alla håll gör luften lite klarare och tystnaden lite tystare. Här finns konferenslokaler för både den lilla och stora gruppen. Ta en paus i konferensen och utmana kollegan eller chefen på duell! Våra instruktörer lär er fäktningens grunder och genomföras antingen som en individuell tävling eller i lag om två.

Läs mer och boka

 

Konferens vid kungen av fyrar 

 Pater Noster, Hamneskär

Längst ut i havsbandet, på en av Sveriges kargaste, mest vindpinade och utsatta platser, ligger Pater Noster - kungen av fyrar. Konferera på en annorlunda och avlägsen plats med en rik kulturhistoria. Här väntar en unik upplevelse och något utöver det vanliga. 

Läs mer och boka

 

Konferens med isskulptering

 Hotell Bellevue, Hjo

Konferera i inspirerande miljöer, med närheten till vattnet och stadsparken i vackra trästaden Hjo. Mötesteamet skräddarsyr varje konferens för att passa era önskemål och erbjuder också trevliga aktiviteter. En av dessa är isskultptering, där ni får lära er grunderna i detta hantverk. Här utlovas glädje, skratt och en eventuellt en del tårar i frustration.

Läs mer och boka

 

Konferens med cirkusshow

 Bohusgården Hotell & Konferens, Uddevalla

På Bohusgården Hotell & Konferens bor du nära Byfjorden och dess fantastiska utsikt. Blicka ut över Byfjorden och känn idéerna flöda och energin återvända. För att förhöja värdet på konferensen är tipset att boka in Cirkus-showen - fylld av häpnadsväckande och fascinerande cirkuskonster med stor precision och en massa rörelseglädje.

Läs mer och boka

 

Konferens med sälsafari

 Lotshotellet, Käringön

En spännande och fartfylld tur ut på havet. Ni får spana in sälarna vid skären sydost om Måseskär och om vädret är fint lägger båten till på Måseskär där ni har möjlighet att gå upp i den drygt 150 år gamla Heidenstamfyren. Tillbaka på Lotshotellet väntar fina konferenslokaler på mysiga Käringön.

Läs mer och boka

 

Konferens och glasblåsning

 Glasets Hus, Limmared

Glasets Hus ligger i glasbruksorten Limmared. Med anor från 1740-talet är bruket det äldsta verksamma i Sverige. I dag är glasbruket mest känt för att producera flaskorna till Absolut Vodka. Här konfererar ni annorlunda lokaler som bjuder in till kreativitet och utveckling. För att ge er energi inför eftermiddagen erbjuds möjligheten att blåsa glas i hyttan, gå en guidad tur i glasmuseet eller ta en fika runt elden.

Läs mer och boka

 

Konferens med HUWET 

 Hotell Käringön, Käringön

Ta dig bort från stadspulsen och kom ut till Käringön på konferens. Här kan du kombinera lugna mötesstunder i en naturnära miljö med spännande, teambildande aktiviteter året om. Letar ni efter en aktivitet utöver det vanliga så finns den här, HUWET - Helicopter Under Water Escape Traning. En rolig, aktiv, nyttig och teambildande aktivitet där det ingår träning att ta sig ur ett fordon som hamnat under vatten. Hjärt- och lungräddning och/eller brandövning i simulerar eld.

Läs mer och boka

 

Konferens med skogsfloating

 VANN Hotell & Konferens, Lysekil

Vackert beläget i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden finner du VANN Spa Hotell & Konferens. Här kan ni kombinera konferensen med skogsfloating, en unik mötes- och rekreationsform utomhus. Tillbakalutad, lätt gungande i en hängmatta en liten bit över marken, med ett annat perspektiv på både omgivning och kollegor är det lätt att skapa en kreativ atmosfär.

Läs mer och boka

 

Konferens med golfupplevelse

 Öijared Resort, Floda

Öijared Resort erbjuder hotell med en plats för möten och rekreation samt Sveriges största golfanläggning i ett vackert natur- och kulturlandskap. Med sina tre 18-hålsbanor och en 9-håls Multibana för golf, fotbollsgolf och frisbeegolf, klassas Öijared som den största golfanläggningen i Sverige, vilket ger dig möjlighet till varierande rundor på banor med olika stil, utformning och spelkaraktär.

Läs mer och boka

 

Västkustkonferens med exklusivitet

 Destination Bokenäset, Uddevalla

Anläggningen ligger omgiven av förtrollande skog och med en havsutsikt som du sent ska glömma. Här finns alla förutsättningar för kreativa och produktiva möten som leder till positiv utveckling på alla sätt och vis. I konferenspaketet "Västkustkonferens Exklusiv" hittar ni allt för att göra er vistelse till något alldeles extra. God mat med lyxiga råvaror blandas med era kreativa och inspirerande stunder som passar både den lilla och stora konferensen.

Läs mer och boka

 

Konferens med Fängslande möte

 Marstrands Havshotell, Marstrand

Marstrands Havshotell ligger på Koön, precis intill färjeläget till Marstrandsön. Rakt över vattnet från hotellet vakar Carlstens Fästning över sina öar. Den har en fängslande historia som kan få den mest luttrade att huttra till. Kombinera konferensen med en guidad tur genom tid och rum till seklen när fästningen var som mest aktiv. Hör historier om de många fångar som byggde fästning. Visste du till exempel att det suttit endast en kvinnlig fånge på Carlsten?

Läs mer och boka

 

Konferens med hummer

 Salt & Sill, Tjörn

Nästa konferens i Sveriges första flytande hotell? Här träffas ni i moderna konferenslokaler i Bohusläns yttre skärgård och med ett stort aktivitetsutbud som ger rätt mängd sälta till ert möte. Under oktober och november månad arrangeras konferenser med specialtemat hummer. Här har ni möjlighet att koka hummer på bryggan och när aftonen kommer njuter ni av en underbar middag på temat hummer.

Läs mer och boka

 

Konferens med skapande

 Nääs Fabriker, Tollered

Nääs Fabriker är själva sinnebilden för inspiration med sin historiska arkitektur, ljusa och designade mötes- och konferensrum med hög teknisk standard och professionell service. Kombinera konferensen med en aktivitet i skaparanda. Här finns två olika workshops där ni får lära er olika tekniker inom läder och ull samt även skapa egna produkter.  

Läs mer och boka

 

FLER KONFERENSTIPS I VÄSTSVERIGE

 

PLANERA FÖR EN KONFERENS

I Västsverige finns unika konferenslokaler och konferenshotell för alla mötesformer. Krydda din konferens med en gemensam aktivitet och god mat. Hitta tipsen till en lyckad konferens.

Hitta din mötesplats!

Att välja Västsverige som destination för nästa möte eller kickoff innebär mer än en välutrustad konferenslokal. Det finns matupplevelser kombinerat med aktiviteter i natursköna miljöer. Hitta konferenslokal i Västsverige.