({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

10 roliga konferensaktiviteter

Tips på 10 roliga personalaktiviteter

Konferenser behöver inte innebära timslånga möten hela dagen. Här får du tips på 10 roliga personalaktiviteter som främjar teambyggande och kreativitet och som kommer göra nästa konferens minnesvärd.

Det sägs att de bästa idéerna inte kommer under själva mötet utan i alla spontana samtal däremellan, därför borde du planera för en konferens med aktiviteter. Här kommer tio förslag på roliga företagsaktiviteter i Göteborg och hela Västra Götaland där ni har chansen att fylla på med ny energi, svetsa samman gruppen och samtidigt spåna fram briljanta idéer.

1. Fiska i hav och sjöar

Kasta ut och fånga er egen måltid

Boka in en konferens med skaldjursfiske på Västkusten eller insjöfiske längre inåt landet. Under hösten är hummerfiske i Bohuslän populärt och andra delar av året kan man följa med lokala fiskare på skaldjurs- och musselsafari.

När gäller insjöfiske finns det gott om abborre, öring och gädda i de västsvenska sjöarna. Kanske kan ni ha en fisketävling och se vem av kollegorna som fångar den största fångsten?

Konferensföretag med fiske

2. Matlagningsaktiviteter

Prova dryck och laga mat tillsammans

Krydda konferensen med en gemensam mataktivitet. Utforska regionens smaker genom goda dryckesprovningar eller matlagningskurser där ni tillsammans med en kock lagar till en riktig gourmetmåltid. Chokladprovning är också en uppskattad personalaktivitet.

Varför inte haka på trenden med att laga mat ute i naturen? Flera företag i Västra Götaland erbjuder konferenser med utomhusmatlagning där ni får laga mat över öppen eld. En aktivitet som både är rolig och sammansvetsande.

Konferensföretag med matupplevelse

Konferensföretag med utomhusmatlagning

3. Bastu, badtunna och relax

Tid för reflektion i avkopplande miljö

Avsluta konferensdagen på bästa sätt, med en lugn och avslappnande stund i bastun eller den vedeldade badtunnan. Det är en social aktivitet som ger möjlighet för reflektion och givande samtal om jobbet, livet och allt däremellan.

Vi har satt ihop en lång lista på företag i Västra Götaland med olika typer av relax, där de vanligaste är bastubad och badtunnor. Välj om ni vill relaxa på kusten eller inåt landet.

Konferensföretag med relax

4. Vandring och promenader

Utforska naturen under en Walk & Talk

Man behöver inte krångla till det. Ibland räcker det gott och väl med en promenad mellan mötena för att få ny energi i gruppen, en klassisk Walk & Talk helt enkelt. En vandring ger möjlighet att stärka teamet samtidigt som ni upptäcker omgivningen.

Hur långt ni ska vandra och i vilken miljö är såklart upp till er. Det finns fantastiska vandringsleder och promenadstråk runt om i Västra Götaland, allt från stadsnära promenader till längre vandringsturer genom skogar och på kusten.

Konferensföretag med vandring

5. Spela golf

Slå ett slag och utmana kollegorna

Det finns gott om golfbanor i Västra Götaland och många konferenslokaler som ligger i nära anslutning till en golfbana. Oavsett om ni är ett gäng nybörjare eller ett företag bestående av riktiga golfproffs är detta en aktivitet som passar de flesta.

Konferensföretag med golf

6. Båtturer längs Västkusten

Upptäck kustens skönhet och koppla av på havet

Ta en paus från föreläsningar och följ med på en avkopplande båttur i Bohusläns vackra skärgård. Ni bestämmer själva hur lång turen ska vara. Kanske kan ni gå i land på någon mysig ö för en picknick eller varför inte göra en båtsafari och spana efter sälar som ligger och solbadar på någon klippa ute bland kobbar och skär?

Konferensföretag med båtturer

7. Paddla kajak eller kanot

Äventyr på vattnet

Paddling i havet eller i Västra Götalands många sjöar och vattendrag är en aktivitet som verkligen kommer göra konferensen minnesvärd. Det passar framför allt något mindre grupper.

Lyssna till havets brus när ni glider fram i havskajaker bland saltstänkta kobbar och skär. Eller utforska lummiga skogssjöar med öar där ni kan gå i land med kanoterna för att bada eller grilla. Välj om ni vill paddla på egen hand eller med en guide.

Konferensföretag med paddling

8. Spa

Återhämtning mellan produktiva möten

Ett besök på ett spa i regionen ger ditt team chansen att varva ner och ladda batterierna. Bland Västra Götalands många konferensföretag finns ett brett utbud av företag som erbjuder avkoppling och återhämtning. Här hittar du mysiga spahotell och lyxiga resorter med varma pooler, tvagningsritualer och behandlingar.

Konferensföretag med spa

9. Cykling

Vidga vyerna på två hjul

Att bryta av konferensen med en gemensam cykeltur är ingen dum idé. Det är ett sätt att få nya perspektiv på tillvaron och samtidigt komma ut och få lite frisk luft. Välj om ni vill cykla en kortare runda eller kombinera cykelutflykten med fikastopp eller tur till någon sevärdhet.

Ett flertal konferensföretag i Västra Götaland erbjuder möjlighet att prova på mountainbikecykling. Låt instruktören visa er hur cyklarna fungerar och sedan är det dags att utforska stigar och grusvägar i området. Roligt och lagom fysiskt utmanande!

Konferensföretag med cykling

10. Teambuilding

Roliga övningar som lär er samarbeta

En given succé på alla konferenser och personaldagar är teambuilding. Lär känna varandra bättre genom samarbetsövningar där ni tränar problemlösning, övar på att kommunicera och stärker lagandan.

Teambuilding passar för små och stora grupper och går att göra på de flesta ställen, och det funkar lika bra inne i konferenslokalen som utomhus.

Konferensföretag i Västsverige

 

 

 

Fler förslag på konferensaktiviteter

Som du ser finns det mycket roliga aktiviteter för grupper att göra på nästa konferens eller personaldag. Hoppas att du hittat några bra tips på aktiviteter med kollegorna, om inte så kommer ytterligare ett gäng förslag här med lista på företag som erbjuder respektive aktivitet.

 

Boka konferens i Västsverige