({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Naturupplevelser och friluftsliv

Redo för nästa äventyr?

Hemligheten bakom det rika friluftslivet i Västsverige ligger i den stora variationen i terrängområden. Skärgårdsmiljöer och sjöar varvas med djupa skogar och höga platåberg. Med andra ord är det gott om möjligheter till riktigt roliga äventyr!

Nationalparker

I Västsverige finns fyra nationalparker: Djurö, Kosterhavet, Tiveden och Tresticklan. Naturen i de olika nationalparkerna skiljer sig mycket från varandra, men det gemensamma är att de alla bjuder på storslagna naturupplevelser.

Fler än 500 naturreservat

Vid sidan om de stora nationalparkerna finns omkring 500 naturreservat med vacker natur i Västra Götaland. Läs mer om några utvalda av dem här nedan.

Platåbergens Geopark

– Sveriges första Unesco globala geopark

Runt om i Västra Götaland finns 15 platåberg som tillsammans utgör Platåbergens Geopark. Platserna har ett geologiskt värde och bjuder på landskap som är av internationell betydelse. De berättar även om människans utveckling genom ett fascinerande kulturarv.

Låt dig inspireras

Inte säker på vad du är sugen på att hitta på? Låt oss inspirera dig med några förslag!

Allemansrätten - Detta gäller när du vistas i naturen

Tack vare den svenska allemansrätten kan vi vistas i naturen i stort sett var vi vill. Det är en unik möjlighet, men det kräver också att vi respekterar vissa regler.