({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Ulricehamn och Tranemo

Lantlig idyll, vackra skogssjöar och fartfylld cykling

En dryg timme inåt landet från Göteborg ligger de mindre städerna Ulricehamn och Tranemo där vandring, paddling och cykling hör vardagen till. Området kännetecknas av sina välbevarade skogar, spegelblanka sjöar och historiska sevärdheter.

Boka din semester nu

Cykla den charmiga Sjuhäradsrundan

Med över tusen sjöar, djupa skogar, ett rikt naturliv och vägar kantade av blommor så är den 15 mil långa Sjuhäradsrundan en ren fröjd att cykla. Längs rundan kan du prova på glasblåsning, hälsa på hos ett slottsspöke, besöka second hand-butiker, övernatta och koppla av med bad och relax.

Upptäck Sveriges landsbygd till fots

Omgivningarna kring Ulricehamn och Tranemo bjuder på fina vandringsmöjligheter. Åsundenleden går runt sjön Åsunden genom vackra skogar och jordbrukslandskap. Hofsnäs naturstigar är en kortare vandringsled bland gamla ekar och en ståtlig herrgård.

Fantastiskt område för MTB-cykling

Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn är optimalt för dig som gillar att cykla mountainbike. Pumptrack, teknikstigar och flera uppmärka MTB-leder i olika svårighetsgrader. Här finns även dusch och bastu, golfbana, padel, utegym, hinderbana, ishall och hotell.

Bo i ett unikt glashus

De spektakulära glashusen som går under namnet The 72 Hour Cabin har tagit världen med storm. Vill du också somna i ett glashus under stjärnhimlen och omgiven av skogens grönska kan du boka din vistelse hos Erikson Cottage.

Paddling på vackra Åsundensjön

Sjön Åsunden är perfekt för rofyllda kanotäventyr. Det är en skön känsla att stillsamt glida fram över sjön, se de kringliggande skogarna spegla sig i vattenytan och bara lyssna till naturens ljud. I den södra delen av sjön finns flera mysiga öar att utforska.

Prova på glasblåsning

Glasets Hus i Limmared är Sveriges äldsta verksamma glasbruk och här kan du beundra glas från fyra århundraden. Du kan också boka en tid för att själv prova på konsten att blåsa glas, samt äta middag i restaurangen.

Upptäck det historiska Sverige

Att kliva in i Torpa Stenhus tar dig flera hundra år tillbaka i tiden. Det vita stenhuset ligger mellan två sjöar och byggdes på 1400-talet och har sedan dess gått i arv genom generationer. Här kan du gå på guidade slottsvisningar.

Fler ställen att övernatta på

Som vi nämnde ovan är glashusen The 72 Hour Cabin hos Erikson Cottage ett riktigt spännande boende. Här är fler tips på mysiga hotell och ställen att bo på: Skotteksgården Camping & Stugby, Hotell Bogesund, Hotell Lassalyckan, Hotell Nyboholm, Ekeliden B&B och Årås Kvarn.

Njut av lokalproducerad mat

Det finns gott om restauranger i området, bland annat Restaurang Lago, Hofsnäs Herrgård och Restaurang Sture på Hotell Bogesund. Stanna även till för en svensk fika på mysiga Hemma på Källebacka eller Erikson Cottage.

Boka din semester nu

Är du på jakt efter en aktiv semester? Flera företag erbjuder paketerade naturupplevelser, ibland i kombination med boende. Här är några av förslagen:

Upptäck fler naturområden