Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Vandrare längst med Bohusleden

    Fotograf: Lukasz Warzecha LWimages Studio

Vandra Bohusleden

Bohusleden i Västsverige är en klassisk vandringsled som med sina 34 mil sträcker sig från Strömstad i norr till Lindome i söder.

Bohusleden bjuder på varierad natur och är uppdelad i flera etapper som är utmärkta för dagsturer eller helgvandringar. Här nedanför listas några av de bästa etapperna, både vad gäller markering i terrängen, upplevelser utmed leden och möjlighet till mat och boende.

 

8 km, medel

Bohusleden etapp 2

Vandra från Stensjön i Mölndals kommun till Skatås strax utanför Göteborg. Sträckan mäter 8 kilometer och passerar bland annat Gunnebo slott och Delsjöområdets naturreservat. Fina skogsstigar varvas med en del grus- och asfaltsvägar, och några brantare passager.

8 km, medel

Bohusleden etapp 3

Vandra från motionsområdet Skatås i Göteborg till Kåsjön i Partille kommun. Den drygt 8 kilometer långa leden går via Härlanda tjärn med fina bad- och grillmöjligheter, uppför den mäktiga Getryggen och förbi den mytomspunna sjön Blacktjärn som sägs vara bevakad av sju osynliga väsen.

9 km, medel

Bohusleden etapp 4

Vandra från Kåsjön i Partille kommun till Jonsered, en sträcka som mäter 9 kilometer. Största delen av etappen består av lättvandrade skogsstigar. I det anrika brukssamhället Jonsered finns mycket välbevarad historia att upptäcka och en sprudlande trädgård med populärt kafé.

11 km, medel

Bohusleden etapp 5

Vandra från Jonsered till Angereds kyrka. Bohusledens femte etapp mäter 11 kilometer och startar i den lilla orten Jonsered för att sedan gå genom trolsk gammelskog med ravinliknande landskap. Vissa badvänliga sjöar passeras, samt en spännande hängbro mellan Stora och lilla Ramsjön.

16 km, medel

Bohusleden etapp 6

Vandra från Angereds kyrka till Fontin i Kungälv, norr om Göteborg. Sträckan mäter 16 kilometer och går genom det fantastiskt vackra naturreservatet Vättlefjäll. Till stor del vandrar du utmed skogssjöar där det ena picknickstället avlöser det andra. I Kungälv möts du av Bohus fästning.

11 km, medel/svår

Bohusleden etapp 25

Vandra från Håvedalen till Krokstrand i Strömstads kommun. Sträckan mäter drygt 11 kilometer och tar dig på skogsstigar och landvägar, över berg och djupa dalar. Under den sista delen ligger Idefjordens vatten strax nedanför stigen. Den gamla stenhuggarorten Krokstrand avslutar etappen.

17 km, medel

Bohusleden etapp 26

Vandra från Krokstrand till Högstad i Strömstads kommun, en sträcka som mäter 17 kilometer. Höjdpunkten under etappen är Björnerödspiggen som med sina 222 meter över havet är Bohusläns högsta punkt. Du passerar även flera historiska fornminnen och platser med hällristningar.

15 km, medel

Bohusleden etapp 27

Vandra från Högstad till Strömstad vid Bohusläns kust. Sträckan mäter 17 kilometer och bjuder på varierad vandring, alltifrån skogsterräng till öppna landskap och samhälle. På flera ställen går det att göra avstickare till intressanta fornlämningar. Etappen avslutas mitt i den livfulla idyllen Strömstad.

 

 

Fler områden att vandra i