({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Res klimatsmart på riktigt

Transportens utsläpp varierar beroende på hur du tar dig hit och hur långt du reser. Genom att resa med tåg kan du minska utsläppen till väldigt låga nivåer. I paketen på den här sidan ingår upphämtning med elbil på närmaste tågstation. Resorna är klimatberäknade av forskare*

*Här nedan ser du en jämförelse i utsläpp av kg CO2-ekv per person mellan olika resmål. Beräkningarna utgår från resor tur och retur från Stockholm.

Klimatberäkna din egen semesterresa

För att räkna ut klimatpåverkan från just din transport kan du använda dig av vår semesterkalkylator.

Till Semesterkalkylatorn

Boende

Boka ett hållbart semesterboende. Stöd verksamheter som tar ansvar för naturen genom att återbruka, energieffektivisera och återvinna utan att tumma på upplevelsen.

Aktiviteter

Utforska naturen på ett hållbart sätt genom att vandra, cykla och paddla. När du väljer dessa alternativ minskar du ditt koldioxidavtryck och bidrar till bevarandet av den vackra naturen.

Mat

Upptäck mat med smak av Västsverige. Hållbara och lokala råvaror är inte bara gott, det är också bra för miljön. Njut av närodlade och lokalproducerade läckerheter efter säsong.

Transport

Välj ett så hållbart resealternativ som möjligt. I Västsverige finns goda tågförbindelser och smidiga bussresor. Lokalt kan du även välja att åka spårvagn, båt, hyra cykel och elbil.

Lär dig mer om besöksnäringens hållbarhetsarbete i Västsverige

Klicka in på hallbarhetsklivet.se där du kan läsa mer om hur Västsveriges besöksnäring arbetar med hållbarhet och vad alla anslutna turismföretag gör för att bidra.