({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Jesper Anhede

Upplevelserna du inte får missa i Västergötland i sommar

Sveriges två största sjöar, mäktiga platåberg, en rik kulturhistoria och fantastisk natur. Skälen att besöka Västergötland är många. Nedan hittar du ett urval av alla fantastiska smultronställen och besöksmål du inte får missa i sommar.


Fantastiska naturupplevelser att sätta på din bucket list


Åk på road trip bland blommande trädgårdar

En rundresa till blomstrande besöksträdgårdar är en sinnesvidgande upplevelse. Följ med till gröna oaser i hjärtat av Västergötland, kantade med shopping, sevärdheter, gårdskaféer, restauranger och lokalproducerade läckerheter.

Här hittar du fler trädgårdsupplevelser.

Fotograf: Monika Manowska


6 besöksmål med det lilla extra

Spännande kulturhistoria, mäktiga slott eller familjevängliga besöksmål.... I Västergötland finns något för alla. Här är sex utav alla besöksmål med det lilla extra.

 

Laga mat i det fria 

Laga mat tillsammans, upptäcka nya råvaror och komma oslagbart nära naturen - tycker du det låter bra ska du kolla in "The Edible Contry". I Västergötland kan finns 2 bord - ett vid Göta Kanal och ett vid Gunnebo Slott. Läs mer och boka bord här.

Fotograf: Tina Stafren

Fikavandra i Alingsås

Följ med på Fikavandring i Kaféstaden Alingsås. Tillsammans med en erfaren guide får du ta del av Alingsås gedigna historia som kaféstad samtidigt som du provsmakar dig igenom godsaker från kaféer. 

Fotograf: Ulf Svane Photography


Njut av storstadsliv - inom gångavstånd

I Göteborg är det möjligt att shoppa och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet eller glider fram med kanot längs en glittrande insjö. Avstånden är korta och du tar dig lätt från kaféstråk och sevärdheter till karga klippor och susande skogsdungar.

Tips! Det räcker att åka en liten bit utanför stadsgränsen för att komma till platser som bjuder på fantastiska upplevelser. Kolla in Strax utanför Göteborg för besöksmål som är extra sevärda och enkla att besöka.

Fotograf: Stefan Edetoft


Destinationer i Västergötland

För fler fantastiska besöksmål, tips på aktiviteter, sevärdheter och smultronställen du inte får missa,  kolla in respektive destinations hemsida