({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Jesper Anhede

5 upplevelser längs Göta kanal

Har du svårt att välja bland alla upplevelser längs Göta kanal? Lugn, vi har valt ut 5 stycken till dig som vill få ut det bästa av kanalen i sommar.


Vandra längs Göta kanal

En vandring längs Göta kanal bilfria dragväg är en rofylld upplevelse. Hela sträckan på 35 kilometer tar ungefär 8 timmar att vandra och passar perfekt för två eller tre dagars vandring.

Fotograf: Mårten Burlin

Upplev naturnära matlagning

Vill du testa en annorlunda matupplevelse? Då ska du kolla in ”The Edible country” vid Norrqvarn Hotell & Konferens. Bordet som har vacker utsikt över kanalen och de förbipasserande båtarna är bokningsbart maj till september. I samband med bokningen får du tillgång till matlagningsutrustning och en råvarukorg som innehåller allt som behövs för att på egen hand kunna laga till en meny bestående av naturens egna råvaror. Läs mer och boka bordet här.

Bo i trollstubbar och svampar

Ett sagoboende med massor av roliga och spännande detaljer hittar du på Norrqvarn Hotell & Konferens. Här kan du välja att bo i mysiga trollstubbar eller svampar. Garanterat en oförglömlig upplevelse för både stora och små. 


Cykla mellan slussarna

Det kanske lättaste sättet att uppleva kanallivet är från cykelsadeln. Längs den bilfria gamla dragvägen kan du trampa fram i din egen takt, njuta av de vackra omgivningarna och ta en picknick i gröngräset medan båtfolket sakta glider förbi. Har du inte någon egen cykel kan du enkelt hyra över dagen eller boka ett cykelpaket för en eller flera dagar. 

Fotograf: Roger Borgelid

Titta på slussning

Göta kanal har 58 slussar. Ingen av dem är den andra lik, och alla har sin unika charm. Dramatiken och folklivet när de enorma vattenmassorna strömmar in i slussen och båtarna lyfts upp eller sänks ner med hjälp vattnets kraft är en upplevelse för stor som liten

 

OBS! Göta kanal följer noggrant och löpande myndigheternas rekommendationer och uppdateringar angående coronaviruset. Se senast info här:https://www.gotakanal.se/sv/