({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Vinterbad på Öckeröarna

    11 magiska kallbad

Salta och söta kallbad i Västsverige

Salta havsbad på västkusten, insjöbad i den trolska dalslandskogen eller ett uppfriskande dopp i Vättern. Här hittar du tips på platser för både salta och söta bad. Vägbeskrivning till alla badplatser hittar du längst ner på sidan.

Hönö.

1. Hästens badplats

- Hönö, Göteborg skärgård - norra öarna

På Hönö i Göteborgs norra skärgård ligger Hästens badplats, endast 10 minuters promenad från Klåva. På badplatsen finns både strand, brygga och stegar ner från klipporna. Efter badet kan ni njuta av en härlig promenad i Ersdalens naturreservat, som ligger på öns nordvästra sida. En blåsig dag väntar ett fantastiskt skådespel där vågorna slår mot klipporna.

Tips!

 

2. Nimbus på Öckerö

- Öckerö, Göteborg skärgård - norra öarna

Längst ut på bryggan vid Nimbus Öckerö kan man ta sig ett vinterdopp med utsikt över Kalvsund. Passa på att kombinera vinterbad med en värmande bastu som finns det att boka. Dagtid kan du passa på att ta en fika eller en bid mat efter badet. Vill du stanna en extra natt så boka in dig i någon av stugorna utmed bryggan.

Tips!

• Boka bastun på Nimbus Öckerö
• Stanna över natt på Nimbus Öckerö eller Havskatten, som också har en badstege utanför boendet.

 

 

Kajkanten på Vrångö.

3. Djupviks brygga

- Vrångö, Göteborg skärgård - södra öarna

På Vrångö finns fler badplatser med fantastisk utsikt över Vrångö skärgård. Ett av dom bryggan vid Djupvik där du kan ta ett vinterdopp från badstegen. Kombinera ditt bad med en vandring på någon av Vrångös fina naturstigar.

Tips!

• Boka ett vistelse hos Kajkanten med övernattning, vinterdopp och bastubad samt de bästa skaldjuren.

4. Vinterbad på Marstrand

- Marstrand, en timme norr om Göteborg

Här finns flera platser för vinterbad. På Hedvigsholmen, Koön finns både ramp och stege. På själva Marstrandsöns finns badstege på både södra och norra delen av ön, varav den norra badstegen ligger i nära anslutning till Kurhotellet. 

Tips!

• Kombinera bad med vandring runt Marstrandsön.
• Boka in en lunch eller en afternoon tea (söndagar) på Marstrands Havshotell
• Stanna över natt på Marstrands Havshotell eller Marstrands Kurhotell

 

Dyrön.

5. Dyrön vid Tjörn

- Kort båttur från Rönnängs brygga eller Rökans brygga

På den lilla ön Dyröns södra udde finns en badplats med stege. I närheten finns möjlighet till bastubad i Dyröns bastu. Kombinera turen med en vandring på Dyröleden.

Tips!

  • Kombinera ditt bad med en stund i bastun, boka bastun på Dyrön här.
  • I Sydhamnen ligger en självbetjänad våffelstuga försedd med allt du behöver för att själv grädda dina våfflor. Betalningen sker via swish.
  • Ica Dyrön - lunch på vardagarna och pizza fredagar och lördagar. Köp med egen picknick.
  • Hitta ett mysigt boende och stanna över natt.

Salt & Sill på Klädesholmen

6. Klädesholmens badplats

- Klädesholmen på Tjörn

På Klädesholmens badplats finns en liten sandstrand, klippor, badbrygga och stege. Inte långt från badplatsen ligger det flytande hotellet Salt & Sill. Här kan du bo med en badstege alldeles utanför din hotelldörr. 

Tips!

  • Boka ett vistelse hos Salt & Sill med övernattning, vinterdopp och middag på kvällen.
  • Fler kallbadstips i området

Strandflickorna i Lysekil.

7. Pinneviken och Govik

- Lysekil

Här finns flera fina badplatser. En är Pinnevikens badplats med sandstrand och klippor med stegar. I centrala Lysekil ligger kallbadhuset Trampen och en bit norr om Lysekil, utmed Kuststigen, ligger Govik alla tre med badstegar året runt.  

Tips!

Lagunen Camping & Stugby.

8. Bad vid Lagunen

- Strax söder om kuststaden Strömstad.

I en skyddad vik ligger Lagunen Camping & Stugor. Här finns en fin brygga där stegen ligger i året runt och vattnet hålls öppet. Passa på att upptäck den vackra omgivningen runt Lagunen med en markerad vandringsslinga som går över karga klippor, skogsstigar, och grusvägar. En skön promenad som hela familjen kan vara med på!

Tips!

• Alldeles intill bryggan på Lagunen ligger två vackra sjöbodar i klassisk bohuslänsk stil. Boka bastun i Evas Sjöbod med utsikt över den krispiga viken eller ät en god, privat middag framför den sprakande kaminen i Malis Sjöbod. Boka här!  
• Boka in dig och familjen i någon av de mysiga stugorna och njut av skärgården, naturen och de kalla baden.

Strandpromenaden i Hjo.

Badhytterna i Hjo.

9. Guldkroksbadet

- Hjo vid Vättern

Ta dig ett uppfriskande dopp i Vättern från Guldkroksbadets strand. Här finns badhytter att hyra via Hjo Turistinformation hela året. Längs Strandpromenaden, söder om Stora Torget, finns flera badbryggor. Kombinera ditt bad med en promenad i den 600 år gamla trästaden. Belöna dig själv med en god kopp kaffe eller en varm choklad med vispgrädde från Hjos alla mysiga caféer. 

Naturum Vänerskärgården Viktoriahuset.

10. Vinterbad vid Läckö Slott

- Naturum Vänerskärgården Viktoriahuset vid Vänern

Vackert beläget vid Vänern, cirka 300 meter från Läckö Slott, ligger naturum Vänerskärgården Viktoriahuset. Precis utanför naturum ligger en träbrygga som tar dig ut till en badstege för ett uppfriskande dopp i Vänern. I området finns också den fina leden Roparudden som med sina fyra kilometer tar dig utmed Vänerns strand och bjuder på härliga vyer över slott och skärgård. 

Tips!

  • Köp med dig en god fika och en värmande kopp av njuta av efter ditt kallbad. I centrala Lidköping hittar du Café på Klostret Hamnstaden som erbjuder hembakade smarrigheter att ta med. 

Sjön Örsjön i Dalsland.

11. Strömmersvik Badplats

- Sjön Örsjön i Dalsland

Vid den mindre sjön Örsjön ligger badplatsen Strömmersvik. Här finns en fin liten sandstrand att bada från. En fin promenad från Örsjön ligger Kroppefjäll B & B. Boka in deras vinterpaket med övernattning samt både lunch. och middagspaket som du med fördel lagar över öppen eld i grillkåtan. 

 

 
 

Hitta till ditt nästa vinterbad

Kartposition och vägbeskrivning till magiska vinterbad i Västsverige.

 

Vinterbad i Västsverige

Den iskalla hälsotrenden att kallbada har aldrig varit hetare och hälsofördelarna är flera. På portalen för vinterbad hittar du bland annat tips på badplatser, kallbadhus och bastubad i Västsverige samt kallbad.nu som guidar dig inför ditt nästa kallbad.