({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Strandflickorna Kallbad

    Kallbad i Göteborg och Västsverige

Testa på hälsotrenden att kallbada

Den iskalla hälsotrenden att kallbada har aldrig varit hetare och hälsofördelarna är flera. När du som kallbadare kliver ner i det iskalla vattnet så frigörs ett fyrverkeri av endorfiner i kroppen. Dessa har en smärtstillande effekt på kroppen men även humöret hos en kallbadare påverkas till det bättre. Du kan helt enkelt bada dig lycklig! 

12 magiska kallbad du inte får missa

Salta havsbad på västkusten, insjöbad i den trolska dalslandskogen eller ett uppfriskande dopp i Vättern. Här hittar du tips på platser för både salta och söta bad. Vägbeskrivning till alla badplatser hittar du längst ner på sidan.

Hönö.

1. Hästens badplats

- Hönö, Göteborg skärgård - norra öarna

På Hönö i Göteborgs norra skärgård ligger Hästens badplats, endast 10 minuters promenad från Klåva. På badplatsen finns både strand, brygga och stegar ner från klipporna. Efter badet kan ni njuta av en härlig promenad i Ersdalens naturreservat, som ligger på öns nordvästra sida. En blåsig dag väntar ett fantastiskt skådespel där vågorna slår mot klipporna.

Tips!

• Lunch, fika eller middag på Lilling Cottage eller Nya Kroken
• Köp med havets delikatesser från Klåva fisk

Hälsö.

2. Nimbus på Öckerö

- Öckerö, Göteborg skärgård - norra öarna

Längst ut på bryggan vid Nimbus Öckerö kan man ta sig ett vinterdopp med utsikt över Kalvsund. Här kan man boka bastu, omklädning med toa och dusch. Efter badet finns café och restaurang alldeles intill. Vill du stanna en extra natt så boka in dig i någon av stugorna utmed bryggan.

Tips!

• Kombinera bad med bastu på Nimbus Öckerö
• Stanna över natt på Havskatten eller Nimbus Öckerö

Kajkanten på Vrångö.

3. Djupviks brygga

- Vrångö, Göteborg skärgård - södra öarna

På Vrångö finns fler badplatser med fantastisk utsikt över Vrångö skärgård. Ett av dom bryggan vid Djupvik där du kan ta ett vinterdopp från badstegen. Kombinera ditt bad med en vandring på någon av Vrångös fina naturstigar.

Tips!

• Kombinera bad med bastu eller stanna en extra natt i Kajkantens sjöbodar
• Lunch på Fiskeboa Vrångö eller köp med fika från Tempo Måsen

Marstrand.

4. Vinterbad på Marstrand

- Marstrand, en timme norr om Göteborg

Här finns flera platser för vinterbad. På Hedvigsholmen, Koön finns både ramp och stege. På själva Marstrandsöns södra sida finns tre badstegar och på den norra delen finns tre stegar varav två av dessa ligger i nära anslutning till Kurhotellet. 

Tips!

• Kombinera bad med vandring runt Marstrandsön.
• Boka in en lunch eller en picknick från Marstrands Havshotell
• Stanna över natt på Marstrands Havshotell eller Marstrands Kurhotell

 

Dyrön.

5. Dyrön vid Tjörn

- Kort båttur från Rönnängs brygga eller Rökans brygga

På den lilla ön Dyröns södra udde finns en badplats med stege. I närheten finns möjlighet till bastubad i Dyröns bastu. Kombinera turen med en vandring på Dyröleden.

Tips!

Ica Dyrön - lunch på vardagarna, pizza på helgerna. Köp med egen picknick.
• Hitta ett mysigt boende och stanna över natt

Salt & Sill på Klädesholmen

6. Klädesholmens badplats

- Klädesholmen på Tjörn

På Klädesholmens badplats finns en liten sandstrand, klippor, badbrygga och stege. Inte långt från badplatsen ligger det flytande hotellet Salt & Sill. Här kan du bo med en badstege alldeles utanför din hotelldörr. Under helger kan du nu även boka en utomhuslunch på Salt & Sills brygga. 

Tips!

• På helgerna kan du nu även boka en utomhuslunch på Salt & Sills brygga
• Fler kallbadstips i området

Strandflickorna i Lysekil.

7. Pinneviken och Stångehuvud

- Lysekil

Här finns två fina badplatser. En är Pinnevikens badplats med sandstrand och klippor med stegar. I naturreservatet Stångehuvud hittar du den andra badplatsen där du kan bada havsbad direkt ifrån klipporna. Kombinera badet med en promenad på markerade stigar i naturområdet bland de rosaröda granitklipporna. 

Tips!

• Ta ett morgondopp och kombinera med en härlig hotellfrukost hos Strandflickorna. Boka här
• Stanna över natt hos Strandflickorna. I Havsateljén har du tillgång till en egen badbrygga

Lagunen Camping & Stugby.

8. Bad vid Lagunen

- Strax söder om kuststaden Strömstad.

I en skyddad vik ligger Lagunen Camping & Stugor. Här finns en fin brygga där stegen ligger i året runt och vattnet hålls öppet. Passa på att upptäck den vackra omgivningen runt Lagunen med en markerad vandringsslinga som går över karga klippor, skogsstigar, och grusvägar. En skön promenad som hela familjen kan vara med på!

Tips!

• Alldeles intill bryggan på Lagunen ligger två vackra sjöbodar i klassisk bohuslänsk stil. Boka bastun i Evas Sjöbod med utsikt över den krispiga viken eller ät en god, privat middag framför den sprakande kaminen i Malis Sjöbod. Boka här!  
• Boka in dig och familjen i någon av de mysiga stugorna och njut av skärgården, naturen och de kalla baden.

Strandpromenaden i Hjo.

Badhytterna i Hjo.

9. Guldkroksbadet

- Hjo vid Vättern

Ta dig ett uppfriskande dopp i Vättern från Guldkroksbadets strand. Här finns badhytter att hyra via Hjo Turistinformation hela året. Längs Strandpromenaden, söder om Stora Torget, finns flera badbryggor. Kombinera ditt bad med en promenad i den 600 år gamla trästaden. Belöna dig själv med en god kopp kaffe eller en varm choklad med vispgrädde från Hjos alla mysiga caféer. 

Tips!

• Njut av en smarrig afternoon tea på Hotell Bellevue efter det uppfriskande badet. Serveras under utvalda lördagar. Boka din plats här
• Stanna över natt på Hotell Bellevue som ligger i direkt anslutning till Guldkroksbadet med utsikt över Vättern

Karlsborg vid Vättern.

10. Strandvägens badplats

- Karlsborg vid Vättern

Längs Strandvägen hittar du denna härliga brygga där stegen ligger i året runt. Önskar du kombinera med bastubad så ligger den Flytande Bastun bara ett stenkast från Karlsborgs Fästning. Ta med dina närmaste och umgås i den kamin-uppvärmda loungen, soldäcket eller i den vedeldade bastun. 

Tips!

• Stanna över natt på Hotel Wettern, endast fem minuters promenad från badplatsen

Naturum Vänerskärgården Viktoriahuset.

11. Vinterbad vid Läckö Slott

- Naturum Vänerskärgården Viktoriahuset vid Vänern

Vackert beläget vid Vänern, cirka 300 meter från Läckö Slott, ligger naturum Vänerskärgården Viktoriahuset. Precis utanför naturum ligger en träbrygga som tar dig ut till en badstege för ett uppfriskande dopp i Vänern. I området finns också den fina ledan Roparudden som med sina fyra kilometer tar dig utmed Vänerns strand och bjuder på härliga vyer över slott och skärgård. 

Sjön Örsjön i Dalsland.

12. Strömmersvik Badplats

- Sjön Örsjön i Dalsland

Vid den mindre sjön Örsjön ligger badplatsen Strömmersvik. Här finns en fin liten sandstrand att bada från. En fin promenad från Örsjön ligger Kroppefjäll B & B. Boka in deras vinterpaket med övernattning samt både lunch. och middagspaket som du med fördel lagar över öppen eld i grillkåtan. 

 

Hitta till ditt nästa vinterbad

Kartposition och vägbeskrivning till magiska vinterbad i Västsverige.

 

Möt vinterbadare från Västsverige

Annelie, Ulla och Sarah, tre personer från Västsverige som delar med sig av sina erfarenheter kring vinterbad. Både vad du ska tänka på, fördelarna men kanske det bästa av allt – deras favoritplatser.

Häng med Annelie Pompe på kallbad

Äventyraren och fridykaren Annelie Pompe ger dig tipsen du behöver som nystartad vinterbadare. Hon delar också med sig av sina bästa platser för ett vinterdopp i Göteborgs norra skärgård. 

I huvudet på en vinterbadare

Möt skolkuratorn Ulla Larsson från Mellerud som är en av alla nykläckta vinterbadsentusiaster som fått en ny favoritsysselsättning. Här berättar hon mer om sitt nya intresse och tipsar även på vinterbad i Dalsland. 

Vinterbada med en ”Local”

Vill du uppleva naturen på Hönö i kombination med ett friskt vinterbad?

Då ska du boka in en träff med Sarah Lycksten, en av våra "Locals" som är en del av Meet the Locals. Sarah är själv boende på Hönö och kan visa dig det finaste delarna och bästa tipsen för ett vinterbad. Läs mer om vem Sarah är och hur du bokar en träff.