({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fyra personer kommer åkandes på tre vespor genom ett grönskande landskap med blå himmel och en kohage med betande kor intill vägen.

Fotograf: Tobias Andersson

Kulturväg Skaraborg

Det finns en väg på den skaraborgska landsbygden som tar dig genom storslagen natur och låter dig uppleva spännande historiska platser. En väg som passar utmärkt för såväl en cykeltur som för en roadtrip!

Vägen heter Kulturväg Skaraborg och tar dig från Karleby strax utanför Falköping vidare förbi fornlämningar och klosterruiner för att sedan fortsätta mot Hornborgasjön och dess fantastiska fågelliv. Vidare åker du förbi Varnhem och genom Vallebygdens naturreservat med dess vackra dalar, sluttningar och bergsbranter. Sträckan avslutas i Tidan utanför Skövde där du kan uppleva allt från fornlämningar till loppisar. 

En familj gåendes på vägen vid Silverfallet en färgsprakande höstdag.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Vägen är markerad med en brun/vit skylt, följ den för en härlig upplevelse. Du kan även ladda ner appen Kulturväg Skaraborg för att se fler sevärdheter utmed vägen. Appen finns att ladda ner på App Store eller Google Play. För mer information, besök Kulturväg Skaraborg.

Andra läste också: