({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede /Skövde kommun

3 tips för cyklisten

En populär aktivitet att ägna sig åt på natursköna platser är cykling. I Skövde finns alla förutsättningar för en härlig runda i vackra omgivningar, oavsett om du cyklar en långkörare med landsvägscykeln eller kämpar dig fram över rötter och stenar i mtb-spåren på Billingen.

 

1. MTB-SPÅR PÅ BILLINGEN På berget Billingen i Skövde finns flera mountainbikespår i olika distanser och svårighetsgrader. De 37 kilometer långa spåren sträcker sig genom en varierad terräng med gränslöst vacker natur. Här är det tydligt skyltat och variationen på spår gör att det finns något för både nybörjaren, barnfamiljen och den rutinerade åkaren. 

2. LANDSVÄGSCYKLING | Runt om Skövde finns ett stort vägnät av mindre landsvägar som lämpar sig utmärkt för en runda eller två med cykeln. Vägarna ringlar sig genom vacker natur och förbi både sevärdheter, gårdsbutiker och sommaröppna caféer. På Ride with GPS har vi satt ihop digitala cykelleder som du kan ladda ner direkt till din gps. Det är ett flertal olika tips och förslag på rundor i olika distanster att cykla i Skövde med omrejd. Välj, vraka och trampa för att hitta just din favoritrunda. 

3. BILLINGEN BIKEPARK | Om du vill fila på tekniken är det här helt rätt ställe att hänga på. I Billingen Bikepark hittar du två asfalterade pumptrackbanor där du tränar både balans och teknik. Precis intill den minre avancerade pumptracken ligger även en teknikbana där du kan slipa dina färdigheter ytterligare. En kul och givande aktivitet för cyklister i alla åldrar.  

Fotograf: Tobias Andersson

Andra läste också: