({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Sportlov i Skövde

Årets sportlov kanske inte blir som ni först hade tänkt er. Men! Det behöver inte betyda att det blir sämre på något vis. Resan till fjällen går att byta ut mot vårt vintriga berg Billingen, utlandssemestern kan ersättas med en tripp runt om i Skaraborg och varför spendera tid inomhus när det går att vara ute i friska luften? Här har vi samlat allt ni behöver för ett lyckat sportlov – på hemmaplan!

Ta del av kommunens sportlovsaktiviteter!


Utforska berget Billingen

På berget Billingen finns alla möjligheter för en lyckad dag. Här finns möjlighet att åka längdskidor i fantastiskt fina spår, åka skridskor på nyspolad is eller varför inte åka slalom i Billingebacken med utsikt över Skövde? Skulle magarna kurra under dagen hittar ni Hållbars pop-up restaurang intill Aktivitetsplats Äventyret. Vill ni istället laga middagen över öppen eld finns ett flertal grillplatser runt Hållsdammen och Åsbotorpssjön. Om ni trots allt detta ändå saknar fjällkänslan med stugmys går det alldeles utmärkt att hyra en stuga hos Billingens Stugby & Camping.  

Saknar du utrustning för t.ex skridskor eller skidor kan ni vända er till Träningskonsulten som finns i det nya Billingecentret på Billingen eller till 30K som ligger i Kvantumhuset på vägen upp. Fritidsbanken i Ryd kommer även att öppna för tidsbokning vecka 6 där ni kan låna liknande utrustning.

Fotograf: Tuana


Ta en tur runt om i Skaraborg

I Skaraborg finns mycket att upptäcka och en roadtrip är alltid kul! Runt om i Skaraborg finns fina gårdsbutiker med allt från matproducenter till mysiga inredningsbutiker. Passa på att besöka de olika pulkabackarna i vårt område när du ändå är ute och åker. Kanske hittar ni en ny favoritbacke och kan tävla om vem som åker snabbast? Är ni riktigt modiga kanske ni även kan klämma in ett kallbad? Om ni vågar alltså!

skaraborg.nu finns fler aktiviteter för hela familjen!

Fotograf: Jesper Anhede

Upplev naturen i närområdet

Skogsmulleriket på Billingen är en pärla som många uppskattar. Runt Åsbortorpssjön hittar ni kojor där ni kan hälsa på Laxe, Fjäll-Fina, Nova och Skogsmulle. Ni kan även besöka Billingetrollets grotta, och vem vet - kanske är Billingetrollet hemma? Ladda ner Skogsmullerikets app och scanna symbolerna efter vägen när ni ändå är på plats.

Att vandra är aldrig fel! Vare sig det är snö på marken eller inte passar de flesta turer perfekt för en vandring även när minusgraderna är här. Gör en dagsutflykt och ta med något gott att fika eller äta från en av våra lokala caféer eller restauranger.

Fotograf: Gustaf Elias

Strosa runt i centrum

I stadskärnan av Skövde finns flera saker att roa sig med! Den nya lekparken i Kyrkparken är väldigt populär och har blivit uppskattad av många. Vill ni sedan ta en promenad i stadskärnan kan ni ladda ner appen Skövde Streetmuseum och gå en egenguidad vandring på ca 30 minuter genom Skövde centrum. Ett tips är den populära rundan "Från spelens värld" som tar er förbi elskåp runt om i centrum med motiv från dataspel som är skapade i Skövde.

Fotograf: Tobias Andersson

 

Jag vill se fler sportlovstips!