({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Blombukett

Fotograf: Tobias Andersson

Plantskolor och handelsträdgårdar

I Skövde finns flera alternativ när du vill fylla din trädgård med grönska. Här hittar du trevliga handelsträdgårdar och plantskolor med blommor, buskar och träd som bara väntar på att få följa med hem till din trädgård. Mysiga platser där du kan promenera runt och kika på växterna i lugn och ro.

Nedan hittar du tips på favoriter i Skövde som erbjuder gedigen kunskap och ett brett utbud av både trädgårdsredskap, inredning, ätbara godheter och vackra perenner att fylla din trädgård med. Allt för balkong, odling och trädgård helt enkelt. På några ställen kan du också stanna för en fika, såklart.

Melldala trädgård

På platåberget Billingens västra sluttning, bara ett stenkast från sjön Lången ligger Melldala trädgård. Ett familjeföretag med ett stort utbud av trädgårdsväxter och med särskild kunskap om underbara rosor. Här hittar du allt från fruktträd och fina perenner till buskar, trädgårdsredskap och säsongens blommor. Dessutom serveras hembakt paj och svalkande glass i det lilla växthuset som omges av en lika vacker trädgård. 

Aktuella öppettider och mer info om Melldala trädgård hittar du här >> 

 

Fotograf: Tobias Andersson


Rosenlunds handelsträdgård

Mellan Skövde och Mariestad, lättillgängligt längs väg 26, hittar du anrika Rosenlunds handelsträdgård belägen i rofylld miljö på Billingens östra sida. Här kan du i lugn och ro strosa runt i de fyra olika växthusen och välja ut dina favoriter bland mängder av vår- och sommarblommor från deras egen odling. Här kan du även köpa buskar och träd till trädgården eller grönsaksplantor till köksträdgården. I ett av växthusen ligger även en trevlig butik med trädgårdstillbehör och självbetjäningscafét "Lilla fiket". 

Aktuella öppettider och mer info om Rosenlunds trädgård hittar du här >> Sinnlig trädgård

På en liten gård i Varola strax utanför Skövde hittar du Sinnlig trädgård. En visnings- och handelsträdgård där du kan botanisera bland ett handplockat sortiment av perenner, grönsaksplantor, fina sommarblommor, lökar och mycket mer. En härlig och avslappnande miljö att strosa runt i där det även finns en kaffehörna för kopp i det gröna. 

Aktuella öppettider och mer info om Sinnlig trädgård hittar du här >> 

 

Qvarnegården

I Rådene strax söder om Simsjön i Skövde hittar du Qvarnegården. En mysig inredningsbutik som säljer handplockade skatter till hemmet, både nya och antika. På gården finns även en gullig självbetjäningsvagn öppen dagligen mellan 09.00-20.00. Här hittar du ett urval av säsongens blommor både vår, sommar och höst samt jord av olika sorter, bland annat Emmaljunga jord. Om somrarna kan du även slå dig ned i trädgården och svalka dig med en god gotländsk glass. 

Aktuella öppettider och mer info om Qvarnegården hittar du här >> 

 

Exot.se Plantskola

Vid kyrkan i Häggum mellan Skultorp och Stenstorp ligger plantskolan Exot.se. Här hittar du ovanliga växter och träd till din trädgård. Dessutom har de en stor visningsträdgård kallad Djungeln där du kan inspireras av mängder med träd och buskar, både exotiska och mer vanliga. I Djungeln hittar du även fina miljöer med dammar, små vattenfall och torn med vindbrygga. Och du, trädgården är stor så ta gärna med egen fika och slå dig ned i grönskan. 

Aktuella öppettider och mer info om Exot Plantskola hittar du här >>