({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Pär Carlzén

Greenhill South
Ulricehamn

Landscykling i Gällstadstrakten

En härlig runda för landsvägscykling i böljande terräng. Här passerar du shoppingbyn Gällstad, Rånnaväg och flertalet vackra landskap med åkrar, sjöar och ängar. 

Längd: 54 km
Stigning: 376 m

Se rutten på Ride with GPS

 

 

BESKRIVNING

Cyklingen börjar i Vegby

Påbörja turen i samhället Vegby, mellan Ulricehamn och Tranemo. Redan under den första av de totalt fem milen får du en skapligt tuff klättring förbi Gällstad och upp mot Rånnaväg.

Här uppe flackar det sedan ut litegrann och det bjuds på behagliga cykelvägar omgärdade av skogsområden och kulturmarker. Du cyklar förbi många fina bondgårdar och öppna marker där utsikten är lantligt vacker.

Lång och skön nedförsbacke

Efter två mils cykling passerar du Grönahögs kyrka och strax därefter är det dags för nästa klättring som tar dig upp mot rundans högsta punkt, drygt 300 meter över havet. Och enligt logikens lagar kommer också en utförsbacke efter varje topp. I det här fallet är det en skön nedförsbacke som håller i sig i nästan en mil, bortsett från några små krön här och var.

Botten på den långa utförslöpan når du i samhället Dalstorp. Därefter väntar passets sista rejäla uppförsbacke.

Avsluta längs Ätradalsledens banvall

Sista milen cyklar du längs den gamla banvallen, på samma sträckning som Ätradalsleden. Tänk på att visa respekt för andra cyklister eftersom det rör sig en hel del barnfamiljer längs den populära cykelleden.

Nästan hela sista sträckan går utmed vackra Sämsjön. Passa på att ta ett svalkande dopp när du kommer tillbaka till Vegby.

Gröna ängar och vacker blå himmel

Fotograf: Pär Carlzén

 

Fakta om leden

Längd:

54 kilometer.

Tänk på:

  • Cykla säkert. Använd alltid hjälm och ha en reparationssats med dig ifall olyckan är framme. Vissa vägar kan vara mer trafikerade än andra och underlaget kan variera.
  • Visa respekt för fotgängare, bilister och andra cyklister. Kom ihåg att du inte är ensam på vägarna.
  • Värna om naturen genom att alltid ta hand om skräp från energibars och liknande.

Markering:

Detta är ingen markerad cykelled utan endast för dig som är bekväm med att cykla med en cykeldator eller smartphone som visar dig vägen.

Start och mål:

På kartan börjar och slutar turen i Vegby i södra Ulricehamn, men det går givetvis att påbörja cykelturen på andra platser.

Hitta hit:

Åk söderut ifrån Ulricehamns centrum mot Gällstad och Vegby.

Karta:

Kontaktinformation

Ulricehamns Turistbyrå

Järnvägstorget 2B

523 30 Ulricehamn


Telefon: +46 321 595959


E-post: turist@nuab.eu

Hemsida: Till hemsida