({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
StoraScenen

Stora Sanden-scenen

Stora Sanden-scenen är mittpunkten för Aqua Blå. Scenen har välkomnat stora artister i många år och även i år ser vi fram emot nya toppnamn som kliver upp. 18-årsgräns och entré 120 kr, från kl. 17.00.

 

Fredag 2 juni

 

Festivaltrubadurer: Filip & Martin

Fredag 2 juni kl. 18.00
Stora Sanden-scenen

Våra festivaltrubadurer Filip & Martin värmer upp publiken inför fredagskvällen på Sanden. Martin Sääf är för övrigt högaktuell med ett skivsläpp - Missa inte Live med Lilla Paris på Folkets Hus 27 maj!

 

 

Eva Dizon & the Enorsounds

Fredag 2 juni kl. 20.00
Stora Sanden-scenen

Eva Dizon är en sångerska med stor rutin från den internationella scenen, som gästade Aqua Blå 2019 och hänförde alla med sin fantastiska röst och scennärvaro. Nu är hon tillbaka och den här gången får publiken ta del av hennes best-of under en hel timme! Detta tillsammans med kapellmästare Magnus Enorson (keyboards), Christer Larsson (gitarr), Isak Larsson (trummor) och Kristofer Johansson (bas).

Eva Dizon & The Enorsounds bjuder på sina egna versioner av en rad internationella hits från blues till rock via R ’n’ B och disco, från 60-tal till nutid. Du kommer garanterat att få svårt att sitta still, så upp och dansa!

 

Fotograf: Patrik Karlsson

Festivalpianist: Magnus Griwall

Fredag 2 juni kl. 21.00, 23.00 och 00.30
Stora Sanden-scenen

Vår festivalpianist Magnus Griwall underhåller mellan akterna med allt från rockiga klassiker till schlagerdängor som får publiken att slå klackarna i tälttaket.

 

HAAKS

Fredag 2 juni kl. 21.30
Stora Sanden-scenen

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband – Live, igen! Bohusläns stolthet kommer tillbaka till Aqua Blå och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. De utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Länge leve livemusik, glädje och fest!

 

Never Say Die – Världens bästa hårdrock

Fredag 2 juni kl. 23.30
Stora Sanden-scenen

Aqua Blå har en fullmatad fredag på Stora scenen och sist ut i fredagsnatten är Never Say Die. Bandet, som har sina rötter i Trestad, består av Pontus Lundström (trummor), Håkan Walltin (gitarr), Micke Dahlqvist (gitarr), Per Livén (bas) och Lars Mossberg (sång). 

Never Say Die ser fram emot kvällen och lovar att alla kommer dansa:
- Vi tror det är viktigare nu än någonsin att ge folk möjlighet att komma ut och träffas, festa och dansa. Vi hyllar den hårda rockens hjältar och har satt samman ett paket vi kallar " Världens bästa hårdrock”. Oaktat om du är på väg till Sweden Rock, eller inte hört hårdrock sedan uppehållsrummet på Huvudnässkolan, kommer alla att känna igen sig, säger bandets sångare Lars Mossberg.

 

 

Lördag 3 juni

 

Fotograf: Isuru Jayasuriya

Cirkus Gaston & Caligari

Lördag 3 juni kl. 11.00
Stora Sanden-scenen

Cirkus Gaston och Caligari är en clowninspirerad cirkusföreställning som lockar till glada skratt och vilda applåder.

Gaston vill framföra sin fantastiska cirkusföreställning och försöker förmå den smått motvillige Caligari att vara med. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Genom att samarbeta så lyckas Gaston och Caligari med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.

Caligari träffar du dessutom både lördag och söndag när han minglar runt på sina styltor bland festivalbesökarna.

https://youtu.be/EAVR4H28fk4

 

P4 Nästa

Lördag 3 juni kl. 12.00 och 16.00
Stora Sanden-scenen

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. När de lokala vinnarna har korats kommer en jury välja ut åtta av de som går vidare till riksfinalen. P4 Nästa Väst direktsänder sin delfinal från Aqua Blå-festivalen i Vänersborg, med start kl. 16.00.

Vill man inte vänta så länge eller om man vill höra alla bidrag två gånger så är det även en öppen repetition mellan kl. 12-15 samma dag.

 

Barnkören Festis

Lördag 3 juni kl. 15.30
Stora Sanden-scenen

Precis innan direktsändningen av delfinalen för P4 Nästa får Aqua Blå besök av framtidens stjärnor – barnkören Festis från Vänersborgs Musik- och Kulturskola. Denna bedårande skara får så många gånger tidigare möjlighet att ha sin terminsavslutning på festivalen och brukar charma alla i publiken. Kören består av barn i åldrarna 6–8 år och leds av Gunilla Andersson.

 

Radar goes Pink Floyd

Lördag 3 juni kl. 19.00
Stora Sanden-scenen

RADAR startades 2010 och består av Lars Bruzell (gitarr och sång), Tomas Hallberg (bas), Stefan Bergström (gitarr och sång) och Lars Berger (trummor).

Efter tidigare specialkonserter med musik av Jimi Hendrix, Black Sabbath och Led Zeppelin bjuder nu RADAR på de bästa och roligaste låtarna från Pink Floyds enorma låtkatalog. För att nyansera och bredda uttrycket är även Robert Bergström (keyboard och sång) och Elina Berger (slagverk och sång) med och förstärker RADAR under kvällen. Det utlovas en fantastisk kväll!

 

Fotograf: Patrik Karlsson

BC Rajder

Lördag 3 juni kl. 20.00 och 23.00
Stora Sanden-scenen

BC Rajder är ett av Sveriges främsta coverband med rötterna i Vänersborg och Trollhättan. Bandet startades för 8 år sedan och har sedan dess haft 100-tals spelningar runt om i Sverige. Under somrarna håller de till på Västkusten och på vintern är det bland annat Sälen som gäller. Repertoaren består av hits, alltifrån Beatles till Rammstein och det är alltid fullt fokus på att få publiken att dansa och sjunga med.

BC Rajder består av Martin Wänblom, Örjan Sjöling, Björn Thudén, Calle Hallblad, Daniel Ruus, Janne Hennström och Johan Bengtsson.

 

Gyllene Tider med BC Rajder

Kl. 20.00 blir det en timme fullt ös med Gyllene tider-covers och full energi på scenen. Det ryktas om att energinivån i det här bandet är hur hög som helst och det blir garanterat en spelning som ingen ska glömma!

 

 

Fotograf: Patrik Karlsson

YESWECAN – Tribute till Rolling Stones

Lördag 3 juni kl. 21.30
Stora Sanden-scenen

En svensk-kanadensisk hyllning till det brittiska rockbandet Rolling Stones.
Med låtar som Paint It Black, Gimme Shelter och Sympathy for the Devil lovar YESWECAN Satisfaction så det räcker och blir över!

 

 

MUSIKVÄRDAR: ROGER & DANIEL

Lördag 3 juni kl. 22.30 och 00.20
Stora Sanden-scenen

Våra musikvärdar Roger Karlsson och Daniel Serénus bryter av mellan live-akterna och tar även kvällen i mål med låtar som alla älskar!

 

 

Söndag 4 juni

 

Vänersborgsbakelsen

Söndag 4 juni kl 12.00
Stora Sanden-scenen

Premiär för årets kanske viktigaste tävling – Vänersborgsbakelsen! Tävling för amatörbagare som komponerar sina favoritsmaker till en praktfull bakelse och låter vår kompetenta jury avgöra vem som bakar hem vinstpokalen.

 

Fotograf: Olle Gustafsson

Festivalfavoriter med Vargöns symfoniorkester

Söndag 4 juni kl. 17.00
Stora Sanden-scenen

Vargöns Symfoniorkester, som är en del av Musik- och Kulturskolan, har funnits i 60 år och består av ca 60 ungdomar mellan 14–19 år.

Orkestern har under åren fått otaliga priser och utmärkelser och är känd som en av Sveriges bästa symfoniorkester, bestående av ungdomar.

Varje år fostrar och inspirerar orkestern ungdomar till att fortsätta med musiken som yrkesval. Tidigare medlemmar i Vargöns Symfoniorkester återfinns idag i alla Sveriges professionella orkestrar eller Musikhögskolor.

Anna Bornander leder orkestern sedan 2015:
- Det är en glädje att få leda dessa fantastiska ungdomar! De är inte bara duktiga och underhållande utan också utmanande, målmedvetna och högpresterande. De gör mig och mina kollegor stolta varje dag!

Med en härlig blandning av filmmusik, pop, schlager och välkänd klassisk musik avslutar Vargöns Symfoniorkester söndagen på Stora scenen. Det blir en underbar stund med musik för alla smaker, framförd av våra fina musikaliska ungdomar. Detta vill ingen missa! 

 

 

Måndag 5 juni

 

Måndagskväll på Sanden

Måndag 5 juni
Stora Sanden-scenen

HELKVÄLL MED SVENSKA HITS - BOKA VÅRT SOMRIGA SHOWPAKET
Ta med arbetsgruppen, kompisgänget eller grannskapet – Tillsammans med Svenska Hits erbjuder Aqua Blå en helkväll på Sanden. Förkväll med Jonas och Johan som bjuder på skön musik till maten. Därefter tar DJ över innan Svenska Hits med Jonas Torrestad, Josefin Beijbom och Jessica Andersson äntrar scenen. Kvällen avslutas med DJ fram till midnatt.

Showpaket: Entré kl. 18.00, bord på parkett, sommartallrik och en dryck – 325 kr (inkl. moms)
Barbiljett: Entré från kl. 19.00 – 120 kr (inkl. moms)

Sista datum för bokning har passerat

 

Fotograf: Patrik Karlsson

Svenska Hits

Måndag 5 juni kl. 17.00
Stora Sanden-scenen

Förkväll med Jonas och Johan som bjuder på skön musik till maten. Därefter tar DJ över innan Svenska Hits med Jonas Torrestad, Josefin Beijbom och Jessica Andersson äntrar scenen. Kvällen avslutas med DJ fram till midnatt.

 

 

Tisdag 6 juni

 

Nationaldagsfirande

Tisdag 6 juni kl 15.45
Stora Sanden-scenen

Vi firar Sveriges Nationaldag tillsammans med sång, musik och flera prisutdelningar. Den här dagen passar vi också på att hälsa våra nya svenska medborgare välkomna, genom en ceremoni där de får en gåva. Årets Nationaldag inleds kl. 15.45 på Sanden. Stadsmusikkåren spelar medan vi samlas. Kl. 16.00 startar firandet på Sanden. Läs mer om Nationaldagsfriandet under Aqua Blå här.

 

Tillbaka till Aqua Blå