({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Patrik Karlsson

TTELA-scenen på Sanden

FREDAGSKVÄLL PÅ SANDEN

18 år, entré 100 kr från kl 16.00

 

 

Haaksfredag - Live-stream från Aqua Blå
Fredag 3 juni kl 17.45

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband – Live, igen! Haaks har under pandemin vuxit till Nordens största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150 000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet Aqua Blå och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Och kan du inte kan vara med på plats finns ändå möjligheten att besöka Aqua Blå genom deras stream via Facebooksidan: Haaks | Facebook

Varmt välkomna tillbaka till livemusik, glädje och fest!

 

Fotograf: JOACHIM NYWALL

Festivalpianist: Griwall
Fredag 3 juni kl 19.00, 20.30 och 22.30

Festivalpianist Griwall bjuder på musik kl 19.00, 20.30 och 22.30 från TTELA-scenen på Sanden.

 

Fotograf: Patrik Ekenblom

Magnus Bäcklund & Hitmaskinen
Fredag 3 juni kl 20.00

Partybandet Hitmaskinen uppträder med den oerhört mångsidige Magnus Bäcklund, känd från bland annat Melodifestivalen.

Schlager, pop och rock utlovas - hitlåtarna kommer att dugga tätt och skapa maximal igenkänningsfaktor, säger bandets ledare Michael Bäck:
- Det skall bli otroligt roligt att komma tillbaks till Vänersborg! Bandet, våra båda sångerskor och inte minst Magnus är otroligt peppade att få komma ut och framträda live igen!

 

Fotograf: Patrik Karlsson

Reflektion: Dans - film & live
Fredag 3 juni kl 21.45

Information kommer

 

Hitmaskinen
Fredag 3 juni kl 22.00

 

 

Lord of the Kings
Fredag 3 juni kl 23.30

Lord Of The Kings är ett Showband från Vänersborg. Bandet har trots sin unga ålder flera omtalade spelningar i bagaget - en sex timmar lång medley-konsert på Klas Stuga, Acapellakonsert på en Pub i Edinburgh och två beryktade konserter som fick dansbanan på Dalaborgsparken att gunga.

Deras fans ”The Hobbits” reser land och rike runt för att få uppleva bandets publikfriande liveframträdandet (ryktet säger att gitarrsolot i Detroit Rock City en gång fick gitarrerna att börja brinna). Det är nog bäst att du tar tillvara på tillfället och bildar dig en egen uppfattning - vi ser fram emot att se dig i publiken!

 

Smaka på Trollhättan Vänersborg
Lördag 4 juni kl 13.00 - 15.00

Presenteras av Visit Trollhättan Vänersborg. Under Aqua Blå avgörs den stora kockduellen på Sanden i Vänersborg. Dessutom lanseras vår egen lokalproducerade kokbok ”Smaka på Trollhättan Vänersborg”. Välkommen!

Smaka på Trollhättan Vänersborg - Kockduell kl 13.00

Wichudaporn Chaiyasaeng, Håkan Ohlsson, Annika Gerle, Bert Karlsson och Per Olofsson utmanar varandra i matlagningens stora konst.

Smaka på Trollhättan Vänersborg - Boksignering kl 14.00

19 professionella kockar och matälskande amatörer har samlat sina bästa recept i en kokbok med fokus på lokalproducerade och nära matupplevelser. Köp kokboken och få den signerad av din favoritkock!

 

 

LÖRDAGSKVÄLL PÅ SANDEN

18 år, entré 100 kr från kl 16.00

 

 

Förkväll med Roger & Daniel
Lördag 4 juni kl 17.00

Våra lokala företagsprofiler Roger Karlsson och Daniel Serénus bjuder på en skön start på kvällen med musik, quiz och härligt surr.

 

Känn ingen sorg - Håkan Hellström Tribute
Lördag 4 juni kl 20.00

Bandet består av erfarna musiker från Fyrstadsområdet med BC Rajder som grund.

Det blir en timme fullt ös med Håkan Hellström-covers och full energi på scenen. Det ryktas om att energinivån i det här bandet är hur hög som helst och det blir garanterat en spelning som ingen ska glömma! Så här beskriver bandet kvällen: "En magisk men inte tragisk kväll utlovas så kom igen Lena och även alla andra som har en vän med en bil. Din tid kommer även om du känner både tro och tvivel, för bandmedlemmarna är helt övertygade om att det kommer aldrig vara över även om valborg har varit."

Bandmedlemmarna är Daniel Ruus, Örjan Sjöling, Björn Thudén, Calle Hallblad, Johan Bengtsson och Jan Hennström.

 

YesWeCan
Lördag 4 juni kl 21.30

Världsberömde intensivvårdsforskaren och ökände barfotatrummisen Christer Sinderby återvänder från Toronto till Vänersborg för att leda YESWECAN.

Årets konstellation består av Christer Sinderby (kapellmästare och trummor), Jörgen Lindberg (sång, musik och gitarr), Kaj Karlsson (gitarr), Lars Bruzell (gitarr och sång), David Park (klaviatur och sång) och Norm Comtois (bassist).

Publiken bjuds på klassiska rockanthems med intressanta tappningar och bra tryck och det är med stor kärlek och dedikation till Lilla Paris som Sinderby och YESWECAN uppträder på Aqua Blå.

 

BC Rajder
Lördag 4 juni kl 23.00

BC Rajder är ett coverband som startades för 8 år sedan och har sedan dess haft 100-tals spelningar runt om i Sverige. Under somrarna håller de till på Västkusten och på vintern är det bland annat Sälen som gäller.

Repertoaren består av hits, alltifrån dansband till Rammstein och det är alltid fullt fokus på att få publiken att dansa och sjunga med. Bandet består av Martin Wänblom, Örjan Sjöling, Björn Thudén, Calle Hallblad och Johan Bengtsson.

 

Söndagsbingo med VHC
Söndag 5 juni kl 11.00

Vinn Forums presentkort!

 

Barnkören Festis
Söndag 5 juni kl 12.45

Under söndagen får Aqua Blå besök på av Vänersborgs Musik- och Kulturskolans yngsta kör, Festis. Som så många gånger tidigare får kören möjlighet att ha sin terminsavslutning på festivalen. Kören består av barn i åldrarna 6 - 8 år och leds av den alltid lika glada och entusiastiska Gunilla Anderson.

 

Fotograf: Patrik Karlsson

Det Stora Sångkalaset
Söndag 5 juni kl 13.00

Nu är Det Stora Sångkalaset ute och åker igen. Här kommer de med en fantastisk familjeföreställning med de populäraste sångerna från de tre senaste skivorna! Över 200 000 barn och vuxna har glatts ihop när Sångkalaset rullat fram i halsbrytande tempo över landet.

Barnen deltar aktivt i rörelser och danser medan de vuxna kan skratta åt Blommige Bengts galna karaktär. Snabbt, smart och helt enkelt beroendeframkallande för barnen.

Presenteras av ICA Kvantum

 

Politikerdebatt
Söndag 5 juni kl 14.00

Att det är valår har väl inte undgått någon och självklart är alla politiska partier representerade på Aqua Expo. För er som vill veta mer – missa inte den politiska hearing som ttela leder söndag 5 juni kl. 14.00. *Teckentolk. 

 

Fotograf: Olle Gustafsson

Söndagskonsert: Vänersborg - här lever musiken!
Söndag 5 juni kl 15.30

Kända musikallåtar, klassiska bitar, folkmusik och en skvätt jazz med det bästa i Vänersborg – barn och unga! Få platser i Norden har så mycket ung musik att erbjuda som Vänersborg. Under en timme musicerar barn och unga från Musik- och kulturskolan, Birger Sjöberggymnasiet och Nationellt centrum för musiktalanger i Vänersborg som basar för Polstjärnepriset och YOMA-Young Musicians Academy.

Nu tar de unga över scenen och visar varför de är så omtalade överallt i landet och hela Norden. Ni kan förresten lyssna på flera av dem redan på lördagen kl 12-13 när de bjuder på ”Musik på stan” på gågatan, på Aqua Expo och i kyrkan.

 

 

SÖNDAGSKVÄLL PÅ SANDEN

18 år, entré 50 kr från kl 17.00

 

 

ARCHIE: Claption is God - tribute to Eric Claption
Söndag 5 juni kl 18.00

ARCHIE från Vänersborg och Trollhättan är en av områdets allra äldsta fortfarande verksamma rock/blues-grupper. ARCHIE bildades redan 1973 och har ombildats ett antal gånger sedan dess. Två av originalmedlemmarna finns fortfarande med, sångaren och munspelaren Jörgen Lindberg och gitarristen Kaj Karlson.

På senare år har ARCHIE jobbat mycket med tributspelningar. Det började med ett Totta Näslund-program och ARCHIE turnerade en hel del med Totta. En av deras konserter, på Wärdshuset på Dal, spelades in av Radio Trestad (numera Radio Väst). Därefter gjorde ARCHIE ett Pugh Rogefeldt-program och nu är det låtar av Eric Clapton som gäller. Till Aqua Blå kommer ARCHIE söndag 5 juni och framför delar av programmet ”Clapton is God”.

Medlemmarna är förutom nämnda Thomas Rundström, gitarr, slide och sång; Anders Lundholm, bas och sång; Martin Klem keyboards och Mattias Eriksson som vikarierar på trummor.

 

Svenska Hits med Jonas Torrestad, Jessica Andersson och Johanna Beijbom
Söndag 5 juni kl 19.30

Game, set & match! Den perfekta uppladdningen inför Nations Leauge när gänget bakom Svenska Hits, med Jonas Torrestad i spetsen, satsar på Knock Out med fartfylld underhållning. Presenteras av Swedbank, Fastighetsbyrån och Sparbanksstiftelsen

 

 

Herrar Nations League Sverige-Norge
Söndag 5 juni kl 20.45

Information kommer