({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Året runt hos oss

I Trollhättan och Vänersborg är det alltid något på gång, oavsett om du vill ut och resa under vår, sommar, höst eller vinter. Se hur naturen skiftar, variationen av evenemang över årstiderna och testa olika aktiviteter beroende på väder.

Fotograf: City Trollhättan

Vår i Trollhättan Vänersborg

Den efterlängtade våren bjuder inte bara på efterlängtad sol och värme utan också flera höjdpunkter när det kommer till evenemang. Det är nu vi firar påsken med god mat och godsaker, vi ställer oss runt valborgsbrasan och sjunger och mycket mer.

Det är också en tid för att komma ut och se hur världen vaknar till liv igen efter den långa vintern. Ung som gammal kan njuta av vårvärmen i våra naturområden eller komma ut på olika aktiviteter, det finns gott om cykelvägar, vandringsleder och annat att välja mellan. För barnfamiljen är det också ett perfekt tillfälle att besöka städernas lekplatser eller besöka intressanta besöksmål.

Fotograf: BildIT

Sommar i Trollhättan Vänersborg

Sommaren bjuder verkligen på mycket i vårt område. Förutom högtider som nationaldagen och midsommar så är det också en tid för festivaler, i Vänersborg hålls den årliga Aqua Blå-festivalen med musik och aktiviteter vid Vänerns strand. Senare under juli kommer också Fallens Dagar-festivalen i Trollhättan som välkomnar alla med fallpåsläpp, musik och aktiviteter i hela staden. 

Det finns också gott om sommaraktiviteter med båtturer, fallpåsläpp i Trollhättefallen (2020: På grund av restriktionerna kring COVID-19 så är fallpåsläppen inställda tills vidare, läs mer här), safariturer på närliggande Halle- och Hunneberg och mycket mer. Njut av god mat vid ett av våra sommaröppna caféer eller ta dig ut på äventyr i den grönskande naturen, pröva fiskelyckan eller testa golfswingen. För den som vill vara inomhus en regnig sommardag så håller våra museum generösa öppettider. 

Fotograf: Ateljé Clas

Höst i Trollhättan Vänersborg

Det är dags för höstmys med något gott att äta medan man njuter av de vackra färgerna som hösten ger. Passa på att upptäcka våra närliggande naturområden och se de höstfärgerna komma fram. För barnen väntar höstlov med massor av roliga aktiviteter och för många ligger maten i centrum med höstmarknader och matsafaris. 

Hösten är också en tid fylld med musik, dans, konst och teater. Flera stora kulturevenemang hålls varje höst med något för alla smaker. Och medan du väntar på nästa evenemang så kan du passa på att besöka ett av våra museum eller gallerier som håller utställningar och aktiviteter. 

Vinter i Trollhättan Vänersborg

Äntligen är julen här! Snön färgar marken vit och långt bort hörs bjällerklang i mörkret. Detta är en tid som bjuder inte bara på flera roliga aktiviteter utomhus men också flera goda ursäkter att hålla sig inomhus. Julmarknader, julbord, konserter, allt vad man kan önska sig av julen. Vi firar också nyår med buller och bang i båda städer så det ska du inte missa. 

Sedan efter julen och nyår kommer en mysig period att njuta av lugnet. Pröva på skridskoåkning eller kanske längdskidor, sedan kommer även sportlovet med all den aktivitet det innebär. Snart är våren här igen.