({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: aa

Patrik Sewerin: Kockbaren ska bli fantastiskt kul

Kockbaren - så heter en av nyheterna i Årets Smaka på Västsverigemonter. Varje dag (fredag-söndag) signerar en ny krog en 3-rätters minimeny av finaste kvalitet. På fredagen är det Gunnebo Kaffehus & Krog som står bakom Kockbaren, dagen därpå ansvarar Villa Sjötorp och på söndagen bjuder Salt & Sill på sina läckerheter. Här nedan möter vi Patrik Sewerin, köksmästare på Gunnebo Kaffehus & Krog, och pratar matpassion, hållbarhet och närodlat.

Hur går planeringen?

 —     Den är i full gång. Vi har en massa idéer kring vad vi ska hitta på, men vad det blir får man se om man kommer dit. Det blir extra speciellt att få möta gästerna direkt på det här viset – det ska bli fantastiskt kul!

 Vad tycker du annars om Passion för Mat?

 —     Det är fantastiskt att maten får stå i centrum på det sätt som den gör under mässdagarna. En förhoppning jag har är att få se mer av svenska producenter och att det fina mathantverket lyfts ordentligt.

 Du brinner för hållbarhet och det närodlade. Berätta varför!

 —     Jag tror att vi alla genom våra dagliga val, oavsett vad vi sysslar med, på ett enkelt sätt kan vara med och bidra till att skapa en förändring som leder till en mer hållbar miljö. Det är viktigt att vi som restaurang har en relation till våra producenter, och vet hur de jobbar. Jobbar man med producenter i sitt närområde blir detta enklare.

 Hur trivs du med att vara köksmästare på Gunnebo Slott & Trädgårdar annars?

 —     Det är en ynnest att få spegla en sådan unik plats genom maten. Vi får så mycket underbara råvaror från vår egen odling och från våra producenter. I vår egen trädgård har vi många intressanta råvaror som inte finns på så speciellt många restauranger. Det innebär att trädgården och landskapet styr menyerna in i det sista.

 Har du någon speciell västsvensk favoritråvara?

 —     Det finns många, men jag vill inte peka ut någon speciell. Min filosofi är att laga mat efter säsong, och då blir det svårt att bestämma sig för bara en råvara. Varje säsong och år har sina speciella karaktärer.

 Har du något tips på ett västsvenskt smultronställe?

 —     Läckö Slott är fantastiskt! Jag gillar verkligen den genuina trädgården, respekten för hantverket och känslan för detaljer.